Το ξέσπασμα της εγκλωβισμένης της Marfin για τις δηλώσεις του Γ. Κυρίτση του ΣΥΡΙΖΑ

0

Η Μαρία Καραγιάννη, η γυναίκα στο μπαλκόνι της τράπεζας Marfin τον Μάιο του 2010, όπου τρεις νέοι άνθρωποι και ένα αγέννητο παιδί βρήκαν τραγικό τον θάνατο, ξεσπά κατά του Γιώργου Κυρίτση του ΣΥΡΙΖΑ για όσα δήλωσε για τις μολότοφ.
Θυμίζουμε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε την Τετάρτη στην ΕΡΤ: «Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, δε θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο».
Η Μαρία Καραγιάννη, λοιπόν, απάντησε ασκώντας σφοδρή κριτική στον Γιώργο Κυρίτση και μιλώντας στον ANT1 είπε τα εξής: «Δεν το έχει ξεπεράσει κανείς από εμάς. Τρία σπίτια έκλεισαν. Τρία θύματα, με την Αγγελικούλα να είναι στον 4ο μήνα. Είναι κυνικό και προσβλητικό στην μνήμη των νεκρών μας. Με πληγώνει, με πονάει είναι πολύ άσχημο αυτό που άκουσα»
«Ήμουν μέσα στην Marfin όταν καιγόταν», συνέχισε η κ. Καραγιάννη. «Είναι ανεπίτρεπτο αν ξέχασε ο κ. Κυρίτσης τι έγινε τότε. Με θίγει και με προσβάλλει αυτό που άκουσα. Ήμουν στο υπόγειο και έπεφταν βόμβες μολότοφ. Η κατάσταση ήταν απελπιστική. Σκεφτόμουν θα ζήσω να δω τα παιδιά μου; Μας έπνιξε ο καπνός, κοβόταν η αναπνοή μας. Κλαίγαμε», είπε περιγράφοντας εκείνες τις στιγμές η κ. Καραγιάννη.
Όσον αφορά τους δράστες είπε: «Μας έριχναν βόμβες μολότοφ και οι συνάδελφοί μου τους εκλιπαρούσαν. Τους έλεγαν: «μην τις ρίχνετε, είμαστε άνθρωποι μέσα». Φορούσαν κουκούλα, οπότε, λόγω αμφιβολιών απαλλάχθηκαν οι φερόμενοι ως δράστες. Μας συγκλονίζει ότι ξεχάστηκε απ’ όλους. Δεν πέθαναν από τροχαίο, ούτε από ανίατη αρρώστια οι νεκροί της Marfin. Ξύπνησαν να πάνε στην δουλειά τους. Δουλεύαμε πολύ σκληρά έως και 12 – 13 ώρες την ημέρα. Με συγκλονίζει ότι ακούγονται τέτοια λόγια από χείλη πολιτικού προσώπου. Είναι πολύ κυνικό».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της Μαρία Καραγιάννη στον ANT1

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Κυρίτση του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ

Share.

Comments are closed.