Παύλος Χρηστίδης: Η κ. Δούρου οφείλει να παραιτηθεί – Έλεος με τα ψέματα πάνω σε νεκρούς ανθρώπους

0

Επανέρχεται το Κίνημα Αλλαγής μέσω του εκπρόσωπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης στο αίτημά του να παραιτηθεί η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, αφού της ασκήθηκε δίωξη και καταλογισμός ευθυνών σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.
Με δεδομένη την παραδοχή ότι η κ. Δούρου, όπως και οι υπόλοιποι 20 κατηγορούμενοι, έχουν το τεκμήριο της αθωότητας, ο κ. Χρηστίδης, δήλωσε στη ΕΡΤ ότι: «Εμείς δεν πρόκειται να καταδικάσουμε κανέναν εκ των προτέρων. Από κει και πέρα, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κ. Δούρου ήρθε στην εξουσία λέγοντας ότι διεκδικεί ένα ηθικό πλεονέκτημα, και αυτό το οποίο λέμε είναι το αυτονόητο».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής επανεπιβεβαίωσε τη χθεσινή δήλωση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά πως πρέπει να παραιτηθεί η κ. Δούρου διότι έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση το καλοκαίρι.
Επίσης, χαρακτήρισε αλαζονική την αντίδραση της κ. Δούρου όταν έγινε γνωστό το εισαγγελικό πόρισμα υποστηρίζοντας παράλληλα ότι λέει ψέματα. «ή κ. Δούρου είναι παντελώς άσχετη ή οι δικηγόροι που την έχουν αναλάβει οφείλουν να τη συμβουλέψουν να μη γελοιοποιείται στο ότι η Ανατολική Αττική όπως και η Δυτική Αττική που είχαν εκατό νεκρούς και είκοσι εννιά νεκρούς, δεν ήταν στην υπερνομαρχία Αθήνα-Πειραιά, αυτά τα οποία είπε για τη Φώφη Γεννηματά δείχνουν ότι είτε είναι παντελώς άσχετη είτε λέει επίτηδες ψέματα», σημείωσε.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Χρηστίδη
«Θέλω να είμαι πολύ καθαρός και ως δικηγόρος, και να πω ότι είναι προφανές ότι η κα. Δούρου όπως και οι υπόλοιποι είκοσι κατηγορούμενοι για ότι συνέβη το καλοκαίρι στο Μάτι και για την απώλεια 100 ανθρώπινων ζωών έχουν το τεκμήριο της αθωότητας. Εμείς δεν πρόκειται να καταδικάσουμε κανέναν εκ των προτέρων. Από κει και πέρα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ και η κα. Δούρου ήρθε στην εξουσία λέγοντας ότι διεκδικεί ένα ηθικό πλεονέκτημα, και αυτό το οποίο λέμε είναι το αυτονόητο. Η Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε σήμερα το Μάτι πολύ και είπε ότι πρέπει να παραιτηθεί η κα Δούρου διότι έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση το καλοκαίρι. Να σας θυμίζω ότι ενώ έχει αποδειχθεί ότι γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί ο πρωθυπουργός και διάφοροι υπουργοί ακόμα και η κα. Δούρου ήταν σε μια αίθουσα συσκέψεων και έλεγαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα
Υπάρχει ένα ζήτημα ηθικής στην πολιτική και η κα. Δούρου όφειλε να δείξει ευθιξία και να παραιτηθεί τουλάχιστον απέναντι στους ανθρώπους οι οποίοι την εξέλεξαν και οι οποίοι πέρασαν αυτά τα οποία πέρασαν στην Ανατολική Αττική. Το δεύτερο όμως το οποίο οφείλω να πω είναι η αλαζονεία που επιδεικνύει. Σήμερα έδωσε μία συνέντευξη στην οποία εντελώς προκλητικά βγήκε και είπε κάποια πράγματα και σε αυτά προκύπτει ένα ζήτημα, ή η κα. Δούρου είναι παντελώς άσχετη ή οι δικηγόροι που την έχουν αναλάβει οφείλουν να την συμβουλέψουν να μη γελοιοποιείται στο ότι η Ανατολική Αττική όπως και η Δυτική Αττική που είχαν εκατό νεκρούς και είκοσι εννιά νεκρούς , δεν ήταν στην υπερνομαρχία Αθήνα-Πειραιά, αυτά τα οποία είπε για τη Φώφη Γεννηματά δείχνουν ότι είτε είναι παντελώς άσχετη είτε λέει επίτηδες ψέματα. Και το λέω αυτό από τη δικιά σας φιλόξενη τηλεοπτική εκπομπή γιατί κάποια στιγμή κ. Κοτρώτσο πρέπει να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας και ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του στα πράγματα. Εμείς θα περιμένουμε τη δικαιοσύνη να πάρει τις αποφάσεις της αλλά Έλεος με τα ψέματα πάνω σε νεκρούς ανθρώπους

Share.

Comments are closed.