Φοροδιέφευγε ή λέει ψέματα για τα εισοδήματά του ο Παύλος Πολάκης;

0

Νέα ερωτήματα για τα οικονομικά του Παύλου Πολάκη προέκυψαν όταν ο ίδιος, στην προσπάθειά του να δικαιολογησεί το καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ που πήρε από την Attica Bank, αναφέρθηκε στα εισοδήματά του πριν από την είσοδό του στη Βουλή.
Ο Παύλος Πολάκης, απαντώντας ουσιαστικά στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» μέσω Facebook, αφού παραδέχθηκε πως έλαβε όντως το δάνειο (το οποίο είναι και σε πολύ ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, σε 15 και 9 χρόνια αντίστοιχα), αναφέρθηκε στις αμοιβές του πριν γίνει υπουργός, όταν εργαζόταν ως χειρουργός-εντατικολόγος, προκαλώντας όμως νέα ερωτήματα, καθώς τα όσα ισχυρίστηκε είναι αναντίστοιχα με το πόθεν έσχες του.
Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης ότι έβγαζε τα διπλάσια και τα τριπλάσια χρήματα από την εργασία του ως γιατρός, κάτι που όμως δεν προκύπτει από το πόθεν έσχες του.
Συγκεκριμένα έγραψε:
«Και επειδή απο τον Οκτώβρη του 15 αναγκαστικά σταμάτησα, λόγω της υπουργικής ιδιότητας, να ασκώ το επάγγελμα του χειρούργου -εντατικολόγου που μου εξασφάλιζε εδώ και πολλά χρονιά διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα απο τα σημερινά μου».

Ωστόσο με μία γρήγορη ματιά στο πόθεν έσχες του Παύλου Πολάκη φαίνεται πως τα εισοδήματά του αυξήθηκαν από τη στιγμή που έγινε βουλευτής.
Βάσει του πόθεν έσχες του, το 2014 είχε εισοδήματα 54.436 ευρώ, ενώ για το 2015 τα έσοδά του ανήλθαν σε 100.333 ευρώ.

Εδώ όμως προκύπτει το εξής ζήτημα:

  • Ή ο Παύλος Πολάκης είπε ψέματαγια τα εισοδήματά του σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την ευκολία με την οποία του δόθηκε το δάνειο
  • Ή έχει αποκρύψει εισοδήματα από την εποχή που εργαζόταν ως γιατρός.

Το πόθεν έσχες Πολάκη όπως αυτά φαίνονται στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων 

Share.

Comments are closed.