Καταρρέουν δημοσκοπικά Ηλιόπουλος, Νοτοπούλου και Μπελαβίλας – Προβληματισμός στο Μαξίμου για το μέλλον

0

Στο Μαξίμου έχουν φοβούνται ότι οι επίσημοι υποψήφιοι θα την πληρώσουν εξ αιτίας της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτό μπορεί να έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις στα αποτελέσματα ολόκληρης της Ελλάδος και να συντελέσει στην παγίωση της διψήφιας διαφοράς της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ.
Οι τρεις υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για τους δήμους Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, δεν ηττώνται απλά, αλλά καταγράφουν εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά σε σημείο που να αμφισβητείται ακόμη και η είσοδός τους στο β’ γύρο των εκλογών προκειμένου να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο.
Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί με δυο τρόπους: Ή πρόκειται για πρόκριμα κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, ή τα πρόσωπα που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δεν συγκινούν αλλά είναι αδιάφορα στους πολίτες.
Στην Κουμουνδούρου φοβούνται ότι σε συνδυασμό με τις ευρωεκλογές και μια πιθανή μεγάλη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργηθεί ένα σκηνικό απόλυτης κατάρρευσης του κυβερνώντος κόμματος, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές. Και ξέρουν ότι από τη στιγμή που οι πολίτες βλέπουν ένα κόμμα να ηττάται πηγαίνουν με το ρεύμα του νικητή.
Άλλωστε, η δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα το Πρώτο Θέμα δείχνει τεράστια διαφορά των δύο κομμάτων και μεγάλη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών.
Νάσος Ηλιόπουλος στην Αθήνα, Κατερίνα Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη και ο Νίκος Μπελαβίλας στον Πειραιά έχουν απογοητεύσει το Μαξίμου και την Κουμουνδούρου που τους επέλεξε ως φαβορί για τους παραπάνω δήμους. Είναι τέτοια η απογοήτευση που κάποιοι από το στο κυβερνητικό στρατόπεδο λένε ότι «το παιχνίδι δε γυρίζει, ας κάνουμε τουλάχιστον μια αξιοπρεπή ήττα».
Αυτό δε το συναίσθημα της ήττας έρχονται να ενισχύσουν και οι πληροφορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει και όλες τις μεγάλες περιφέρειες της Έλλάδος καθώς και μεγάλους δήμους όπως της Πάτρας, του Αγρινίου, του Ηρακλείου, των Ιωαννίνων.
Με βάση τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις στην Αθήνα ο άκρως κομματικός, Νάσος Ηλιόπουλος, βρίσκεται στις μετρήσεις γύρω στο 10% και απειλείται ακόμη και από τον… Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής. Τον Ηλιόπουλο δεν τον γνωρίζει ο κόσμος, δεν έχει ερείσματα στη βάση ενώ και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτεύουσα δεν βάζουν «πλάτη» για να τον αναδείξουν.
Στον Πειραιά οι μετρήσεις δείχνουν συντριπτική διαφορά του Γιάννη Μώραλη από τους αντιπάλους τους με τον Νίκο Μπελαβίλα, άλλη κομματική υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, να μην μπαίνει ούτε στον β΄ γύρο.
Όσο για τη Θεσσαλονίκης ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Νίκος Ταχιάος ξεπερνά το 21% και ακολουθεί η Κατερίνα Νοτοπούλου με 11% ενώ απειλείται από τον Σπύρο Βούγια που ανεβαίνει συνεχώς. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν και είναι νεαρή στην ηλικία η κ. Νοτοπούλου δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει υψηλά ποσοστά στην ομάδα 17-44, ενδεχομένως γιατί υφίσταται τη φθορά του κυβερνώντος κόμματος και το γεγονός ότι και η ίδια ήταν μέχρι πρότινος υπουργός.
Με αυτά τα δεδομένα στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί κατήφεια, και φυσικά έχουν αρχίσει οι γκρίνιες για τις επιλογές που φαίνεται ότι δεν αρέσουν σε πολλούς και γι’ αυτό και δεν υπάρχει η ανάλογη στήριξη από το κόμμα.
Η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί και με δεδομένο ότι επηρεάζει και τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης πληθυσμιακά Περιφέρειας, της Αττικής, όπου η Ρένα Δούρου ηττάται κατά κράτος από τον Γιώργο Πατούλη, προβληματίζει γιατί αποτελεί και δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά. Αυτό είναι που κάνει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να φοβούνται ότι οι επίσημοι υποψήφιοι θα τιμωρηθούν για την κυβερνητική πολιτική και ταυτόχρονα το κλίμα ήττας θα διαχυθεί σε όλη την κοινωνία με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αλλάξει το κλίμα των και να παγιωθεί η διαφορά με τη ΝΔ.

Share.

Comments are closed.