Metron Analysis: Ποιες επαγγελματικές ομάδες στηρίζουν ΝΔ και ποιες ΣΥΡΙΖΑ

0

Μόνο στους φοιτητές και στους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πρώτη προτίμηση, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που διενήργησε η Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η συντριπτική πλειονότητα των ελευθέρων επαγγελματιών και των συνταξιούχων υποστηρίζουν τη ΝΔ. Ακόμη και οι δημόσιοι υπάλληλοι προτιμούν πλέον τη ΝΔ, παρά τις κυβερνητικές δηλώσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο προστάτης τους.
Άλλα σημαντικά στοιχεία είναι 10,9 των συνταξιούχων που στηρίζουν το ΚΙΝΑΛ (μάλλον αναμενόμενο), αλλά και το 5,5% των μισθωτών του δημοσίου τομέα που στηρίζουν ΚΚΕ, σε αντιστοίχιση με το 3,2% του ΚΙΝΑΛ και του 10% της Χρυσής Αυγής στην ίδια κατηγορία
Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η πρώτη προτίμηση των ανέργων αλλά και των νοικοκυρών, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ στις δύο αυτές κοινωνικές ομάδες διατηρεί υψηλά ποσοστά. 
Ειδικό ενδιαφέρον έχει το εύρημα που δείχνει τους γεωργούς να επιλέγουν ως πρώτη προτεραιότητα το κόμμα της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας.

Share.

Comments are closed.