Επιβεβαιώθηκε η άποψη Βερναρδάκη: Προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ οι έξι

0

Να προσμετράται η ψήφος τους στην κυβερνητική πλειοψηφία ζητούν με επιστολές τους στον πρόεδρο της Βουλής οι έξι βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας πλήρως το άρθρο που αναφερόταν στην πιθανότητα της προσχώρησης των 6 που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης.
Με τις επιστολές τους ουσιαστικά, οι Κώστας Ζουράρις, Παπαχριστόπουλος, Ελενα Κουντουρά, Βασίλης Κόκκαλης, Σπύρος Δανέλλης και Κατερίνα  Παπακώστα προσχωρούν στην κυβερνητική πλειοψηφία που αποκτά 151 βουλευτές.
Με αυτό το δεδομένο οι Κώστας Ζουράρις και Θανάσης Παπαχριστόπουλος αποτελούν παρελθόν για τους ΑΝΕΛ, με ό,τι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει, αφού θα δίνουν την ψήφο τους στην κυβερνητική πλειοψηφία, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης.
Έτσι, θετική ψήφο προκαταβολικά για όλα τα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση δίνουν οι έξι βουλευτές, οι «τα υπόλοιπα» των μικρών κομμάτων που πριν από 10 ημέρες παρείχαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση επιδεινώνοντας τον θεσμικό παραλογισμό των τελευταίων ημερών.
Το εκπληκτικό είναι ότι οι έξι (Έλενα Κουντούρα, Βασίλης Κόκκαλης, Κώστας Ζουράρις, Σπύρος Δανελλης, Κατερίνα  Παπακώστα και Θανάσης Παπαχριστόπουλος) με ξεχωριστές δηλώσεις ξεκαθαρίζουν ότι δίνουν «εν λευκώ» την στήριξη τους σε όλα τα νομοσχέδια που θα εισάγει η κυβέρνηση και δεν θα διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορία προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα με την αποτύπωση της δεδηλωμένης που παρατηρήθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Ο Μόνος που βάζει ένα αστερίσκο είναι ο κ. Ζουράρις για την Κύρωση του Πρωτοκόλλου για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ υποστηρίζοντας ότι θα καταψηφίσει, αλλά εκεί δεν δημιουργείται πρόβλημα γιατί θα το ψηφίσουν οι τρεις του Ποταμιού.

Share.

Comments are closed.