Φώφη Γεννηματά: Ο Τσίπρας είναι ο «αρχιτέκτονας της παρακμής» [Βίντεο – Φωτο]

0

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, στην ομιλία της στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ ενόψει του έκτακτου συνεδρίου του Μαρτίου, υπογράμμισε ότι  «η χώρα βιώνει συνθήκες παρακμής και εκφυλισμού της πολιτικής ζωής» και χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «αρχιτέκτονα αυτής της κατάστασης» και «πρωθυπουργό κατώτερο των περιστάσεων». 
«Ήταν χορηγός της ΝΔ με την οικονομική του πολιτική, με τη Συμφωνίας των Πρεσπών έγινε και χορηγός της Χρυσής Αυγής», πρόσθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και αναρωτήθηκε «αν μπορεί να είναι προοδευτικός ο υποστηρικτής του Μαδούρο». 
Η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε επίσης στο «πρωτοφανές παρασκήνιο και τις ύποπτες συμφωνίες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ» και έστειλε το μήνυμά της στον Νίκο Βούτση: «Θέλω να ελπίζω ότι ο πρόεδρος της Βουλής δε θα συναινέσει στην αλλαγή του κανονισμού με αντάλλαγμα τη σιωπή του κ. Καμμένου, γιατί αυτό θα είναι ένα στίγμα στην πολιτική του διαδρομή».
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα, «με τη συμπαράσταση του Κυριάκου Μητσοτάκη» όπως είπε, «να εμφανιστεί ως ο καταληψίας του προοδευτικού χώρου».
Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για τεχνητή πόλωση που η Ελλάδα έχει ήδη πληρώσει πολύ ακριβά. «Κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ιδεολογικό αποτύπωμα της ΝΔ» τόνισε, εστιάζοντας τα πυρά της στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Με τον Ρασπούτιν παίζει ήδη το βρώμικο παιχνίδι αυτή της δήθεν κυβέρνησης της Αριστεράς» προσέθεσε.
«Η ΝΔ είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλός μας και αυτό δεν αλλάζει» ξεκαθάρισε και μίλησε πως η χώρα έχει ανάγκη από προοδευτική διακυβέρνηση. «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι η ψήφος στη ΝΔ είναι ένα αναγκαίο κακό για να γλιτώσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά γελασμένοι» σημείωσε με νόημα.

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Στημένες οι δήθεν μαζικές παραιτήσεις από το ΚΙΝΑΛ
Για «στημένες παραιτήσεις» από το ΚΙΝΑΛ οι οποίες γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από την κυβερνητική προπαγάνδα, έκανε λόγο ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Η στοχευμένη επίθεση που δέχεται το τελευταίο χρονικό διάστημα η παράταξη μας, τον τελευταίο καιρό παίρνει τη μορφή στημένων παραιτήσεων, που με τα επικοινωνιακά της εργαλεία η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να δημιουργήσει μια δήθεν εικόνα αποδόμησης του Κινήματος Αλλαγής» είπε και ζήτησε να μπουν τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση προσθέτονταςμε νόημα: «Αυτή η δήθεν «μαζική» αποχώρηση στελεχών, στην πραγματικότητα αντικατοπτρίζει το 0,035% των μελών του Κινήματος Αλλαγής. Η στρογγυλοποίηση βγάζει 0».

Στην Κεντρική Επιτροπή έπεσε το φλουρί της πίτας στο ΚΙΝΑΛ
Μετά τις ομιλίες των Γεννηματά και Χριστοδουλάκη η πρόεδρος του Κινήματος έκοψε πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Και ενώ όλοι -στελέχη και βουλευτές- αναζητούσαν το φλουρί στο κομμάτι τους, τελικά αυτό έπεσε στο κομμάτι που κόπηκε για την Κεντρική Επιτροπή.

Γιώργος Παπανδρέου: Η διαφορετικότητα δεν είναι πηγή εσωστρέφειας
Αυστηρή κριτική τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ άσκησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στη ΚΕ του Κινήματος Αλλαγής.

«Το μόνο μέλημα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι η νομή της εξουσίας. Και οι δύο είναι μέρος του ελληνικού προβλήματος και ποντάρουν στον διχασμό για να κερδίσουν κομματικά οφέλη» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών εκφράζοντας τη λύπη του γιατί ηγούνται δύο νέοι άνθρωποι και στα δύο κόμματα.
Δεν έκρυψε την ανησυχία του για την ενδεχόμενη επικράτηση ενός καταστροφικού συντηρητικού διπολισμού. «Αυτό είναι το πατριωτικό μας καθήκον. Ο χώρος της Κεντροαριστεράς, μπορεί να αποτελέσει τη μοναδική ελπίδα ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Όχι την ελπίδα ότι θα γίνει συνομιλητής. Την πεποίθηση ότι μπορεί να γίνει ο μεγάλος φορέας που θα φέρει την αλλαγή», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.
«Θα είναι τραγικό να βρεθεί το Κίνημα Αλλαγής σε ρόλο συμπληρώματος» σημείωσε και χαρακτήρισε «παγίδα» το ενδεχόμενο «να γίνει η διαφορετικότητα πηγή εσωστρέφειας» και πρόσθεσε: «Να τελειώνουν οι απαράδεκτες επιθέσεις στην ηθική των συντρόφων» ενώ επισήμανε την ανάγκη για καθαρό στίγμα. «Με αυτές τις σκέψεις και προσωπικά και ως Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών θα συμβάλουμε» είπε.
Κάνοντας αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου και τη συμβολή του στην επίτευξη ας προοδευτικής κοινωνικής συμμαχίας ο Γιώργος Παπανδρέου επεσήμανε: «Όσοι σήμερα προσπαθούν να του μοιάσουν πρέπει να ξέρουν ότι δεν υπηρέτησε την εικόνα του αριστερού, αλλά τον λαό και την ουσία των σοσιαλιστικών θέσεων».

Δείτε το βίντεο με την ομιλία μου της Φώφης Γεννηματά στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.grαπό τη συνεδρίαση

 

Share.

Comments are closed.