Νίκος Τσούλιας*: Κάποιοι άθλιοι πασόκοι πολιτικοί τρέχουν πίσω από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.!

0

Είναι να τους θαυμάζεις. Πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που απόλαυσαν την εξουσία με το παραπάνω χάρη στην πολύχρονη κοινωνική δυναμική του ΠΑ.ΣΟ.Κ., τρέχουν πίσω από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μήπως γευθούν ακόμα και μια σταγόνα εξουσίας!
Που τους βρίσκεις, που τους χάνεις, πάντα σε κάθε σύναξη συριζαίων εισέρχονται καμαρωτοί και χαμογελαστοί περιφέροντας την πραμάτεια τους. «Άνοιγμα στην κεντροαριστερά δεν θέλετε σύντροφοι, εδώ είμαστε εμείς να σας την προσφέρουμε. Φτάνει να το εκτιμήσετε δεόντως. Σας δίνουμε το παρελθόν μας δώστε μας το παρόν σας».
Ξενογιαννακοπούλου, Ραγκούσης, Τζουμάκας, Κουρουμπλής, Κοτσακάς… Άλλοι τακτοποιήθηκαν, άλλοι είναι στην ουρά, στην αναμονή και κάνουν καθετί για να φανούν χρήσιμοι στον Τσίπρα. Σπρώχνουν στις συγκεντρώσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για να βρεθούν στην πρώτη σειρά. Νιώθουν ότι πουλάει η φωτογραφία τους. Θα γίνει είδηση ορατή η μεταμόρφωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., για να είναι και αριστερά και κεντροαριστερά. Και με τον Λένιν και με τον Τραμπ. Όχι, δεν έχουν καμιά συστολή. Όχι, αυτοί δεν είναι από το παλιό πολιτικό σύστημα αλλά και να είναι, μπαίνουν στην ηθική κολυμβήθρα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και εξαγνίζονται.
Κάποιοι από αυτούς ζητούσαν και απαιτούσαν στήριξη παλιότερα για να βγουν βουλευτές γιατί τους κυνηγούσε το λαϊκίστικο κομμάτι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (ο αυριανισμός) και τώρα δίνουν την ψυχή τους για να υπηρετήσουν το θρίαμβο του λαϊκισμού με μόνη ελπίδα να πάρουν κάτι, έστω μια προεδρία σε δημόσιο οργανισμό. Ο Ραγκούσης μόλις χθες διεκδίκησε να γίνει αρχηγός του ΚΙΝ.ΑΛ. και σαν έχασε βρήκε το δρόμο προς τη λύτρωση.
«Το Κίνημα Αλλαγής στα χέρια της κ. Γεννηματά έχει καταντήσει ένα μονοψήφιο και μικρό κόμμα», ενώ αυτός θα το έκανε μεγάλο και τρανό και πάντως είναι συνεπής και αγωνίζεται για τον ίδιο σκοπό που ήθελε να γίνει ηγέτης, γι’ αυτό τρέχει πίσω από τους συριζαίους για να κάνει τα θελήματά τους. Η αθλιότητα στο μεγαλείο της… Ο Ραγκούσης ήθελε να γίνει ηγέτης αλλά δεν τον πειράζει να γίνει και υπηρέτης άλλων φτάνει να έχει και αυτός κάποια εξουσία σε άλλους! Η σημερινή παρακμή συνεχίζεται. Έχει και εικόνες προσώπων στο μαύρο κατάμαυρο σκηνικό της.
Είναι ελεεινοί… Επί χρόνια και καιρούς Υπουργοί, φτύνουν τον πολιτικό χώρο που τους δημιούργησε και τους ανέδειξε, για να «αποενοχοποιηθούν» από αυτό τον ίδιο το χώρο, χωρίς να νιώθουν καμιά ντροπή ότι φτύνουν τον ίδιο τον εαυτό τους. Αλλά πώς να το καταλάβουν, όταν η αξιοπρέπεια είναι κάτι μακρινό και ανύπαρκτο; Πώς να συνειδητοποιήσουν την ανηθικότητά τους – απαξιώνοντας ό,τι τους έδωσε την πολιτική λάμψη τους – αφού βρίσκουν το φως το αληθινό και προσχωρούν στο ηθικό πλεονέκτημα της …αριστεράς μέσα από την πιο ευτελή συναλλαγή, εκείνη της αποστασίας;
Βρήκαν και άλλοθι. Έτσι νομίζουν. «Το ΚΙΝ.ΑΛ. είναι δεξιό ή θα συνεργαστεί με τη δεξιά, άρα εμείς συνεχίζουμε την αυθεντική γραμμή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. πηγαίνοντας ακόμα πιο αριστερά». Είναι τόσο φτηνή η δικαιολογία τους, που δεν χρειάζεται σχόλιο. Ούτε μικρά παιδιά δεν θα επιχειρούσαν να κρυφτούν πίσω από το μικρό δάκτυλό τους. Εξευτελίζονται με αυτά που λένε. Αλλά δεν τους νοιάζει. Ο λαϊκισμός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όλα τα αλέθει, φτάνει να υπηρετείται η εξουσιομανία των στελεχών του – η εξουσιομανία που συνενώνει τις φυλές των ευτελών πασόκων και των λαϊκιστών συριζαίων.
Δεν ξέρουν όμως μια απλή αλήθεια. Ο λαϊκισμός μπορεί να γοητεύει για κάποιο διάστημα αλλά τα απόνερά του είναι βρώμικα. Και μέσα σ’ αυτά θα βρεθούν και οι εκφραστές του…

* Νίκος Τσούλιας, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ)

Προηγούμενα άρθρα

  1. Νίκος Τσούλιας*: Η σχολική αίθουσα, νησίδα αισιοδοξίας – Μια μαρτυρία εκπαιδευτικής πράξης
  2. Νίκος Τσούλιας: Η μεγάλη πληγή της διαφθοράς
  3. Νίκος Τσούλιας*: Τέλος των μνημονίων; Ούτε για αστείο…
  4. Νίκος Τσούλιας*: Τα αυθαίρετα κτίσματα είναι η επιτομή της παρακμής μας
  5. Νίκος Τσούλιας*: Δεν είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μέρος του παλιού πολιτικού συστήματος;
  6. Νίκος Τσούλιας*: Υπάρχουν ευθύνες για το μέγεθος της συμφοράς!
  7. Νίκος Τσούλιας*: Ας υποθέσουμε ότι δεν ευθύνεται κανένας για την τραγωδία στο Μάτι
  8. Νίκος Τσούλιας*: Το εκπαιδευτικό μου χρώμα ξεθωριάζει…
  9. Νίκος Τσούλιας*: Ευάλωτη η Ελλάδα στο σχέδιο συμφωνίας με τα Σκόπια
  10. Νίκος Τσούλιας*: Κι όμως, η Κεντροαριστερά είναι ισχυρή
  11. Νίκος Τσούλιας*: Δέκα απλά πολιτικά ερωτήματα στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
  12. Νίκος Τσούλιας*: Πολιτική είναι η διαμάχη για το διαδίκτυο!
  13. Νίκος Τσούλιας*: Δεν θα προλάβω τα διαβάσματά μου!
  14. Νίκος Τσούλιας*: Προβληματισμοί για το συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου 2018
  15. Νίκος Τσούλιας*: Απόλυτη η αναγκαιότητα του συνδικαλισμού
  16. Νίκος Τσούλιας*: Η οδύσσεια του ελληνικού σχολείου
  17. Νίκος Τσούλιας*: Μια εκτίμηση για αποτελέσματα του 18ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ

 

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner