Σοφία Πουλοπούλου*: Ο Τσίπρας επιχειρεί και πάλι να εξαπατήσει τους πολίτες

0

Η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ 2009-2011, επί Γιώργου Α Παπανδρέου, δεν είχε κόψει κανέναν μισθό, κάτω των 750 ευρώ.
Και όμως, την περίοδο 2009-2012, καθημερινά στα ΜΜΕ λιποθυμούσαν από την πείνα παιδιά, «αγανακτούσαν» στην Πλατεία Συντάγματος αλαλάζοντες άναρθρα και γενικώς καπηλεύονταν τις δυσκολίες που η χώρα, το ΠΑΣΟΚ και ο τότε Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καλούνταν να διαχειριστούν και να οδηγήσουν με επιτυχία την χώρα στην έξοδο από την πτώχευση πρωτίστως και εν συνεχεία από την κρίση.
Σε αυτή την προσπάθεια το ΠΑΣΟΚ καλούνταν να διαχειριστεί την πτώση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών, λαμβάνοντας μια σειρά μέτρων, – μέσα σ´ αυτά μοιραία και περικοπών -, με ταυτόχρονη διασφάλιση της αξιοπρέπειάς τους (βλ. Προστασία πρώτης κατοικίας (Ν. Κατσέλη), taxisnet (με σκοπό την μείωση της φοροδιαφυγής με σταδιακή μείωση της βαριάς φορολογίας (30% τότε) των μισθωτών και των συνταξιούχων, οι οποίοι σήκωναν μέχρι τότε το φορολογικό βάρος της χώρας στους ώμους τους και χωρίς μείωση του αφορολόγητου), χορήγηση εθνικής σύνταξης 350€ σε όσους ήταν ανασφάλιστοι, εξασφάλιση εργασίας ενός τουλάχιστον ατόμου σε κάθε οικογένεια, κλπ).
Πτώση του επιπέδου διαβίωσης που ήταν αναπόδραστα επιβεβλημένη λόγω του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της προηγουμένης πενταετίας της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή και της ΝΔ.
Και τότε, ωστόσο το ΠΑΣΟΚ, πάλι με σχέδιο, – όπως πάντα καταθέτει και έχει -, προφύλαξε και μερίμνησε με υπαρκτές μεταρρυθμίσεις και έργα (και όχι στα λόγια) για την προστασία του βιοτικού επιπέδου και την αξιοπρεπή διαβίωση του λαού.
Σήμερα πανηγυρίζουν την αύξηση στα 650 ευρώ μεικτά – όπου με έναν νόμο και ένα άρθρο – θα είχε αυξήσει ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2015.
Και με αυτόν τον τρόπο επιχειρούν να εξαπατήσουν τους πολίτες, γιατί η αύξηση του ΦΠΑ και η μείωση του αφορολόγητου ορίου πρόκειται να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την ήδη επιβεβαρυμένη οικονομική πραγματικότητα του Έλληνα πολίτη.
Τόσα χρόνια χαμένα.
Τόσα ψέματα.
Τόση ευτέλεια.
Τόση ανικανότητα.
Ας τους στείλουμε σπίτι τους
!

* Η Σοφία Πουλοπούλου είναι αναπληρώτρια δασκάλα και
   Υποψήφια βουλευτής Α’ Αθήνας με το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ

Προηγούμενα άρθρα

  1. Σοφία Πουλοπούλου*: Τα εθνικά θέματα εθνική συνεννόηση και συμμετοχή όλων των πολιτικών κομμάτων
  2. Σοφία Πουλοπούλου*: Κίνημα Αλλαγής, η προοδευτική Αλλαγή που χρειάζεται η χώρα
  3. Σοφία Πουλοπούλου: Ένα νομοσχέδιο εργασιακού μεσαίωνα
  4. Σοφία Πουλοπούλου: Αδιαφορία. Αναλγησία. Απανθρωπιά.
  5. Σοφία Πουλοπούλου: Τελικά τι απέγινε ο ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές;
  6. Σοφία Πουλοπούλου: Γιώργος Α Παπανδρέου… αυτός ο άχρηστος Πρωθυπουργός

 

Share.

Comments are closed.