Ψαριανός και Αμυράς προαναγγέλλουν την αποχώρησή τους από το Ποτάμι

0

Οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς, ουσιαστικά  προαναγγέλλουν μέσω facebook tην αποχώρησή τους από το Ποτάμι,
Με μία ανάρτηση στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, την οποία υπογράφουν και οι δύο βουλευτές του Ποταμιού, αναφέρουν πως «δηλώνουμε και εκφράζουμε την απόλυτη διαφωνία μας με την περίεργη, επαμφοτερίζουσα και αλλοπρόσαλλη αυτή στάση του κόμματος. Διατηρούμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού μας και του επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο των Ψαριανού & Αμυρά:
«Με το πολιτικό μαγειρείο που έχει στηθεί από τα Τσιπροτεχνεία με διάφορα Ρετάλια, Επιχειρηματίες, Υπηρεσίες και Αποκόμματα, δηλώνουμε ότι αυτή η “προοδευτική” ΣΥΡΙΖΟΣΥΜΜΑΧΙΑ περίεργων και ετερόκλητων τυπων μάς βρίσκει εντελώς απέναντι.
Ανεξαρτήτως Συμφωνιών Πρεσπών, Σπετσών, Λειψών ή Ψαρρών. Και επειδή ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ταλαντεύεται και κάνει ασκήσεις Ισαποστακισμου, στάση απαράδεκτη αυτή την ώρα. Και επειδή ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ π α λ ι εμφανίζεται παραπλέον προς τους ΤσιπροΠολάκηδες μπορούμε να συνάγουμε ότι ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ δεν επιλέγει μια καθαρή στάση και διαλύεται.
Δηλώνουμε και εκφράζουμε την απόλυτη διαφωνία μας με την περίεργη, επαμφοτερίζουσα και αλλοπρόσαλλη αυτή στάση του κόμματος. Διατηρούμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού μας και του επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.
Γρηγόρης Ψαριανός
Γιώργος Αμυράς»

Οι δύο βουλευτές είχαν διαφωνήσει με το ενδεχόμενο αποχώρησης του Ποταμιού από την ψηφοφορία για τις Πρέσπες στην πρόσφατη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, επιμένοντας στην καταψήφιση. Το Πολιτικό Συμβούλιο κατέληξε τελικά σε ψήφο κατά συνείδηση ως συμβιβαστική λύση, καθώς ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Μαυρωτάς και ο Σπύρος Λυκούδης έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Εάν τελικά οι Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς αποχωρήσουν, το Ποτάμι μένει χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ενόψει εκλογών. Μετά τη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη από τον Σταύρο Θεοδωράκη, αυτή τη στιγμή οι βουλευτές του Ποταμιού είναι οι εξής πέντε: Σταύρος Θεοδωράκης, Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Μαυρωτάς, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Αμυράς.

Share.

Comments are closed.