Bloomberg: Οι πρόωρες εκλογές είναι θετικό σενάριο για τους επενδυτές

0

Στο εκτενές αφιέρωμα του Bloomberg, ο εκπρόσωπος της εταιρείας συμβούλων Teneo Intelligence, Βολφγκάνγκο Πίκολι, υποστηρίζει ότι «οι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να είναι μια καλή είδηση για τους επενδυτές». Ο ίδιος αναφέρει ότι «η χώρα έχει μπει σε προεκλογική περίοδο εδώ και εβδομάδες και όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές, τόσο καλύτερα θα είναι».
Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι η κρίση που έχει ξεσπάσει στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας «πρόκειται να δοκιμάσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών για το αν τα χρόνια των αναταραχών έχουν μείνει στο παρελθόν», καθώς και ότι η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης φέρνει τις εκλογές ολοένα και πιο κοντά. 
«Με τις εκλογές να διεξάγονται κανονικά μετά τον Σεπτέμβριο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ενδέχεται να έρθει στην εξουσία η κεντροδεξιά αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία. Την ίδια ώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί να υπηρετήσει όλη τη θητεία του και να φέρει μέτρα σταθεροποίησης της οικονομίας μετά από χρόνια δημοσιονομικής λιτότητας» επισημαίνει το Bloomberg, κάνοντας ξεχωριστή μνεία στον «απίθανο δεσμό» του Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ
Το Bloomberg περιγράφει, ωστόσο, και τους πιθανούς κινδύνους που έχει το σενάριο των πρόωρων εκλογών, υπογραμμίζοντας ότι «ενώ η Ελλάδα βγήκε από μία σειρά προγραμμάτων διάσωσης το 2018, η τελευταία κατάσταση στη χώρα αντανακλά την ευρύτερη αβεβαιότητα στην Ευρώπη σε μία εποχή γεωπολιτικών αλλαγών – από τη Μέρκελ στο Βερολίνο μέχρι τις βίαιες διαδηλώσεις στη Γαλλία κατά του Εμανουέλ Μακρόν – προς μία άνοδο του λαϊκισμού, που μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τον Μάιο».

  • Διαβάστε ο πλήρες άρθρο των δημοσιογράφων Eleni Chrepa και Sotiris Nikas του διεθνούς οικονομικού πρακτορείου Bloomberg με τίτλο «Greece’s New-Found Stability Put to Test as Tsipras on Brink», στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.