Επεισόδια και χημικά στο Σύνταγμα, στην συγκέντρωση των εκπαιδευτικών – Τραυματίστηκε καθηγήτρια [Φωτο]

0

Επεισόδια στο Σύνταγμα, στην συγκέντρωση των εκπαιδευτικών οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις προωθούμενες αλλαγές στην Παιδεία και ήρθαν σε σύγκρουση με την Αστυνομία σήμερα το απόγευμα.
Οι διαδηλωτές χτύπησαν τις κλούβες των ΜΑΤ που ήταν τοποθετημένες κάθετα στη Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Βουλής, για να κάνουν φραγμό, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
Ααπό τα επεισόδια τραυματίστηκε μία γυναίκα. Πρόκειται για την εκπαιδευτικό Βενετία Ρέππα, η οποία υπέστη εγκαύματα στην πλάτη από τα χημικά. Τα χημικά που εκτόξευσαν τα ΜΑΤ, της έκαψαν το μπουφάν και τη ζακέτα πριν της προκαλέσουν εγκαύματα στην πλάτη. Η ίδια δέχτηκε πρώτες βοήθειες από μοτοσικλετιστή-διασώστη του ΕΚΑΒ και παρελήφθη ακολούθως από ασθενοφόρο.
Με σύνθημα «Κάντε ωρομίσθιο τον υπουργό Παιδείας να πάει να δουλέψει στους Φούρνους Ικαρίας»,  Εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου το οποίο ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί σήμερα αλλά έπειτα από απόφαση της Συνόδου των Προέδρων της Βουλής αναβάλλεται για την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου.
Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται γιατί το νέο σύστημα διορισμών προκύπτει ότι το 50% της μοριοδότησης θα είναι το πτυχίο τους και η προϋπηρεσία και το άλλο 50% η κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων (διδακτορικό, μεταπτυχιακό, ειδικά σεμινάρια κ.α.).
Δάσκαλοι και καθηγητές διαμηνύουν ότι το εν λόγω σύστημα διορισμών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζει το πτυχίο τους και παράλληλα τους «αναγκάζει σε περαιτέρω τίτλους σπουδών και κατά συνέπεια σε επιπλέον έξοδα».

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από τη συγκέντρωση και τα επεισόδια

Share.

Comments are closed.