24ωρη απεργία την Παρασκευή των εκπαιδευτικών για το Σύστημα Διορισμών – Στήριξη της 24ωρης από την ΑΔΕΔΥ

0

Σε κινηματικό αναβρασμό βρίσκεται ο Εκπαιδευτικός κόσμος, μετά την κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή για το νέο σύστημα διορισμών στην Εκπαίδευση για την επόμενη τριετία.
H πανελλαδική κινητοποίηση της Παρασκευής 11/1 και η συγκέντρωση στα Προπύλαια, στις 13:00, την ημέρα της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.
Όλοι οι φορείς της εκπαίδευσης, οι δύο Ομοσπονδίες ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, πρωτοβουλίες αναπληρωτών, και πολλά άλλα εκπαιδευτικά σωματεία καλούν σε μαζική συμμετοχή τον κόσμο της Εκπαίδευσης.
Στήριξη στις κινητοποιήσεις των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ εξέδωσε σήμερα και η ΑΔΕΔΥ.
Οι συνδικαλιστικοί φορείς ζητούν την άμεση απόσυρση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας.
Όπως επισημαίνουν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, το σύστημα «απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας». 
Μάλιστα, κάνουν λόγο για «εμπόριο ελπίδας» από πλευράς Υπουργείου προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και για περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης.
«Μόνιμη δουλειά και όχι ανεργία καλύψτε τις ανάγκες σε όλα τα σχολεία», αποτελεί το κεντρικό σύνθημα των Εκπαιδευτικών, οι οποίοι ζητούν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου και τον Αλέξη Τσίπρα.

ΑΔΕΔΥ: Στήριξη της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης ΔΟΕ-ΟΛΜΕ
«Στήριξη της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης Δ.Ο.Ε. – Ο.Λ.Μ.Ε.
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ώρα 13:00 στα  Προπύλαια
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες για την Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019, ώρα 13:00, στα Προπύλαια, με κυρίαρχο αίτημα: «την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση», που η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, τα μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019, ώρα 13:00, στα Προπύλαια και στην πορεία προς τη Βουλή που θα ακολουθήσει.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Share.

Comments are closed.