Δεν βρίσκουν χρήματα να κατασχέσουν γιατί οι λογαριασμοί είναι άδειοι

0

Μπορεί το δημόσιο με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και τους ασφαλιστικούς φορείς να έχει επιδοθεί σε ένα σαφάρι κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το κυνήγι αποδίδει πάντα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του economistas.gr σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό τραπεζικών λογαριασμών, για τους οποίους εκδίδονται κατασχετήρια λόγω οφειλών προς το δημόσιο, δεν βρίσκεται ούτε ευρώ καθώς έχουν μηδενικό υπόλοιπο.
Οι άδειοι λογαριασμοί δεν προκαλούν εντύπωση καθώς αποτελεί κοινό μυστικό ότι τα τελευταία χρόνια, πολλές επιχειρήσεις και νοικοκυριά, «τρώνε» από τα έτοιμα τα οποία χρόνο με το χρόνο μειώνονται.
Τριπλασιασμός Σχέσεων από το 2015
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνήγορου του Πολίτη, από το τέλος του 2015 οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών στις οποίες έχει προχωρήσει η ΑΑΔΕ έχουν τριπλασιαστεί. Το 2015 η ΑΑΔΕ προχώρησε σε περίπου 650.000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, το 2016 ο αριθμός των κατασχέσεων διπλασιάστηκε, ενώ το 2017 οι κατασχέσεις υπερέβησαν το 1,7 εκατ. και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έως τον Μάιο του 2018 οι συντελεσθείσες κατασχέσεις είχαν αγγίξει τα 1,2 εκατομμύρια. Αντίστοιχη είναι και η εικόνα από το ΚΕΑΟ σε ό,τι αφορά κατασχέσεις λογαριασμών για την είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών. Μάλιστα η αυτοματοποίηση και η διασύνδεση με τα τραπεζικά ιδρύματα επιτρέπουν πλέον τη διαρκή αύξηση των δυνατοτήτων του συστήματος για βεβαίωση οφειλών και επιβολή κατασχέσεων.

Share.

Comments are closed.