Πρωτοχρονιά εκτός φυλακής θα κάνει Κουφοντίνας – Πήρε νέα άδεια

0

Νέα άδεια, την τρίτη κατά σειρά από τις αγροτικές φυλακές του Βόλου όπου κρατείται, ζήτησε και πήρε ο Δημήτρης Κουφοντίνας
Ο καταδικασμένος για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» αναμένεται να βγει αύριο, Παρασκευή, από τις αγροτικές φυλακές και να μεταβεί σπίτι του, για 6 ημέρες (4 ημέρες άδεια συν δύο ημέρες για τα οδοιπορικά του) κι έτσι φέτος θα κάνει πρωτοχρονιά στο σπίτι του και όχι στη φυλακή.
Πρόκειται για την 5η άδεια που λαμβάνει ο Κουφοντίνας.
Σύμφωνα με τον νόμο, κάθε δύο μήνες, οι κρατούμενοι δικαιούνται να ζητήσουν νέα άδεια, εφόσον έχουν τηρήσει πιστά τα όσα έχει ορίσει το συμβούλιο της φυλακής για την χορήγηση της άδειας τους.
Υπενθυμίζεται πως εδώ και μερικούς μήνες, ο Κουφοντίνας έχει μεταχθεί στις αγροτικές φυλακές Βόλου από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου και κρατούνταν τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Κουφοντίνας πήρε άδεια λίγες ώρες μετά την έκρηξη στο Κολωνάκι -Μια πολύ δυσάρεστη σύμπτωση για τον ΣΥΡΙΖΑ
Ακόμα κι αν πρόκειται, προφανώς, για χρονική σύμπτωση, σίγουρα προκαλεί την κοινή γνώμη: Ο δολοφόνος της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας, πήρε άδεια λίγες ώρες μετά την έκρηξη στο Κολωνάκι με δύο τραυματίες.
Η χρονική σύμπτωση των εκρήξεων στο κέντρο της Αθήνας- γιατί της βόμβας στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη έχει προηγηθεί η ισχυρή έκρηξη στα γραφεία του ΣΚΑΪ στο Φάληρο– και της νέας άδειας που παίρνει από τις φυλακές ο Κουφοντίνας ν θα μπορούσε να είναι πιο ατυχής για την κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ συνολικά
Το γεγονός αυτό ήρθε να προστεθεί στις επιθέσεις που δέχεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην όποια καταλογίζουν ότι με τις πράξεις της και τις παραλείψεις της, αλλά και με την ρητορική της, έχει ευθύνες για την ανασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας– από τους Ρουβίκωνες μέχρι το καθεστώς ανομίας στα Εξάρχεια– ή ακόμα και για την αναβίωση της ένοπλης πάλης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνδυάζει τη χρονική σύμπτωση της άδειας Κουφοντίνα με τη βομβιστικής επίθεσης στο Κολωνάκι
Ενδεικτικό των παραπάνω είναι τι γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασκεί δριμεία κριτική συνδυάζοντας τη χρονική σύμπτωση της άδειας Κουφοντίνα και της βομβιστικής επίθεσης στο Κολωνάκι, από τους «μαθητευόμενους τρομοκράτες» που κάνουν την πρώτη τους απόπειρα, τα πρώτα τους βήματα στην ένοπλη πάλη, όπως εκτιμούν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής.
Έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας:«Μια βόμβα έξω από εκκλησία σε πυκνοκατοικημένο εμπορικό δρόμο της Αθήνας είναι τυφλό χτύπημα κατά των πολιτών. Είναι ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε θύματα. Δυστυχώς το αίσθημα ανασφάλειας γίνεται πια πρωτόγνωρο όσο η κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί την ανάγκη μηδενικής ανοχής στη βία».

Κατερίνα Παπακώστα: Συστήνω αυτοσυγκράτηση
Αυτοσυγκράτηση
όσον αφορά τη σημερινή βομβιστική ενέργεια στο Κολωνάκι συστήνει η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου.
Όπως σημειώνει η κ. Παπακώστα- σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «συστήνω αυτοσυγκράτηση σε όσους έχουν απύλωτο στόμα. Με αφορμή την έκρηξη, λένε πράγματα τα οποία ποτέ δεν θα έλεγαν αν πλήρωναν φόρο για αυτά…».
Κατερίνα Παπακώστα, Κυριάκος Μητσοτάκης

Share.

Comments are closed.