Συνεδριάζει από σήμερα η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου -Συνάντηση Βαρθολομαίου και Γαβρόγλου

0

Ξεκίνησε σήμερα, 27 Νοεμβρίου η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης. Η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου θα ολοκληρωθεί στις 29 Νοεμβρίου.
Κατά την τριήμερη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου επί τάπητος θα τεθεί η σχέση Εκκλησίας και ελληνικού κράτους στον απόηχο της συμφωνίας Τσίπρας — Ιερώνυμου καθώς και η εκχώρηση αυτοκεφαλίας στην ουκρανική Εκκλησία.
Συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε ο Κώστας Γαβρόγλου
Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε στο Φανάρι ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Ο κ. Γαβρόγλου ενημέρωσε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τη συμφωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σχετικά με τις σχέσεις κράτους και Εκκλησίας, θέμα που θα τεθεί επί τάπητος και κατά την τριήμερη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου φέρεται να είπε στον Πατριάρχη ότι η κυβέρνηση προχωράει προς την υλοποίηση της συμφωνίας Τσίπρα – Ιερώνυμου.
Ο υπουργός Παιδείας έτυχε θερμής υποδοχής από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και στη συνέχεια υπήρξε συνάντηση με τον Πατριάρχη στην οποία συμμετείχαν και μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Share.

Comments are closed.