«Ινκόγκνιτο» συνάντηση Τσίπρα – Σπίρτζη με τους κατοίκους στο Μάτι

0

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, με συλλόγους και κατοίκους στο Μάτι .
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του irafina.gr, για άλλη μια φορά μακριά από κάμερες Τσίπρας & Σπρίτζης ενημέρωσαν και συζήτησαν με κάποιους πολίτες και συλλόγους των πυρόπληκτων περιοχών.
Tα θέματα συζήτησης είναι τα μέτρα, οι αποφάσεις, η πορεία εκτέλεσης των εργασιών, αλλά και λύσεις σε νέα προβλήματα που έχουν προκύψει.
Η συνάντηση έγινε στο καφέ Αρτιον. Παραβρέθηκαν συντονιστικές επιτροπές κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές με τους 99 νεκρούς.
Ο κ. Τσίπρας παίρνοντας το λόγο εξήγησε γιατί επέλεξαν να επισκεφθούν την περιοχή σήμερα. «Ήρθαμε σήμερα που απεργούν οι δημοσιογράφοι για να μην λέτε ότι η επίσκεψή μας έχει να κάνει με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Τα κανάλια είναι “κλειστά”, η συζήτηση “ανοιχτή”».(!)
Ο κ. Σπίρτζης από την πλευρά του ενημέρωσε τους πληγέντες ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν οι φάκελοι των πληγέντων με σκοπό να εκδοθούν άδειες επισκευής για έχουν υποστεί μικρότερες ζημιές, καθώς και άδειες κατασκευής και ανακατασκευής για όσους έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.
Παράλληλα, ο υπουργός Υποδομών είπε ότι από τις αρχές του νέου έτους θα πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες, ενώ τα σπίτια που είναι χτισμένα σε ρέματα δεν θα ξαναχτιστούν. Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών αυτών θα λάβουν αποζημίωση για να χτίσουν αλλού.
Μέλη των συντονιστικών επιτροπών ζήτησαν από τον υπουργό να εξυπηρετηθούν κατά προτεραιότητα οι μόνιμες κατοικίες, αίτημα που έγινε δεκτό.
Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε στους εκπροσώπους των νέων της περιοχής μία κατ’ ιδίαν συνάντηση η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.
Τέλος να αναφέρουμε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην ίδια καφετέρια στην οποία ο κ. Τσίπρας είχε συναντήσει κατοίκους του Ματιού και του Νέου Βουτζά πριν από δύο μήνες, περίπου. Επιπλέον να πούμε ότι υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, καθώς για τη συνάντηση δεν είχε ενημερωθεί το σύνολο των κατοίκων και των φορέων των πυρόπληκτων περιοχών παρά μόνο μερικοί εξ αυτών, με άγνωστα τα κριτήρια της επιλογής τους.

Share.

Comments are closed.