Δύο χάλκινα μετάλλια και τρεις Εύφημες Μνείες για έλληνες μαθητές στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής στο Πεκίνο

0

Δύο χάλκινα μετάλλια κατέκτησε η ελληνική αποστολή που εκπροσώπησε τη χώρα μας στη 12η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής, στο Πεκίνο στις αρχές Νοεμβρίου.
Τα μετάλλια κατέκτησαν ο Θέμης Πουλτουρτζίδης (1ο Λύκειο Κιλκίς) και η Αγγελική Μπανιά (1ο Λύκειο Ναυπάκτου) – (Φωτό δεξιά).
Επίσης οι μαθητές Χρήστος Κακογιάννης (Ελληνικό Κολλέγιο), Αργύρης Γιαννίσης – Μανές (Μουσικό Λύκειο Βόλου) και Διονύσης Γάκης (Πειραματικό Λύκειο Πατρών) απέσπασαν τιμητικές διακρίσεις (Εύφημες Μνείες).
Της αποστολής ηγήθηκαν ο Λουκάς Ζαχείλας, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Χαρά Παπαθανασίου του Πανεπιστημίου Leiden, Ολλανδίας.
Στην 12η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής συμμετείχαν 38 χώρες από την Ευρώπη, την Ασία, και την Αμερική, με περίπου 200 μαθητές.
Η Ολυμπιακή ομάδα εκπαιδεύτηκε στον Βόλο τον περασμένο Αύγουστο από εθελοντές αστρονόμους και αστροφυσικούς και παλιούς επιτυχόντες Ολυμπιάδων. Την εκπαίδευση της ομάδας υποστήριξε και φέτος το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο δήμος Βόλου. Τα έξοδα της ελληνικής αποστολής κάλυψε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Ίδρυμα Ωνάση (έκπληξη θα ήταν να τα κάλυπτε το Υπουργείο Παιδείας!).
Στην ομαδική φωτογραφία της ελληνικής αποστολής, που δημοσιεύουμε, διακρίνονται από αριστερά: Λ. Ζαχείλας, Μ. Βουρλιώτης, Αγγ. Μπανιά, Αργ. Γιαννίσης-Μανές, Ευθ. Πουλτουρτζίδης, Διον. Γάκης, Χρ. Κακογιάννης και Χ. Παπαθανασίου

Share.

Comments are closed.