Bόμβα έξω από το σπίτι του εισαγγελέα Ντογιάκου, οι πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ

0

Συναγερμός σήμανε από τα ξημερώματα στην ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από τηλεφώνημα αγνώστου, για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού επί της οδού Αδραμυτίου στον Βύρωνα. Ο αγνωστος τηλεφώνησε λίγο πριν τις 4:00 τα ξημερώματα στην ιστοσελίδα «zougla» και στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και έδωσε περιθώριο 20 λεπτών έως την έκρηξη της βόμβας.
Οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) έσπευσαν άμεσα στο σημείο και κατάφεραν να εξουδετερώσουν τον μηχανισμό, χωρίς την πραγματοποίηση ελεγχόμενης έκρηξης.
Ο αυτοσχέδιος μηχανισμός εντοπίστηκε τοποθετημένος μέσα σε κατσαρόλα, σε μπαγκαζιέρα μηχανής που ήταν σταθμευμένη έξω από κατοικία όπου διαμένει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.
Η βόμβα δεν εξερράγη εξαιτίας κάποιου λάθους στη συνδεσμολογία. Σε κάθε περίπτωση, περισσότερες λεπτομέρειες θα καταστούν γνωστές μετά την ολοκλήρωση και της εργαστηριακής έρευνας.
Όσον αφορά τους πιθανούς δράστες, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η μεθοδολογία και η συνδεσμολογία παρουσιάζουν ομοιότητες με τις τακτικές της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη έως ότου να ολοκληρωθούν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των συνεργείων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ντογιάκος: Είδα με τα μάτια μου τον εκρηκτικό μηχανισμό
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Ντογιάκος δήλωσε: «Ειδοποιηθήκαμε από την αστυνομία ότι βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε μπαγκαζιέρα μηχανής, μέσα σε κατσαρόλα. Είδα τον εκρηκτικό μηχανισμό με τα μάτια μου (…) Έχει αποκλειστεί η περιοχή και δεν μας επιτρέπουν να βγούμε από το σπίτι μας, όπου βρίσκομαι με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου».

Share.

Comments are closed.