Έντι Ράμα: Προβοκάτορες κηδειών και γουρούνια όσοι βρέθηκαν στην κηδεία του Κατσίφα

0

«Προβοκάτορες κηδειών»,  «υαίνες», «κοράκια», «γουρούνια» και «γαϊδούρια» χαρακτήρισε ο Έντι Ράμα συμμετέχοντας στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες
Απαντώντας σε συμπατριώτη του στο λογαριασμό του στο Facebook – o οποίος χρησιμοποίησε ψευδώνυμο- και του ζήτησε να τοποθετηθεί για την κηδεία του ομογενούς, ο αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι «το κράτος μας δεν μάχεται ούτε με φέρετρα και ούτε με προβοκάτορες κηδειών». 
«Όποιος ήρθε να προκαλέσει, ήρθε, ντρόπιασε τον εαυτό του και τη σημαία του και έφυγε. Πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς τον άλλον και τη γλώσσα του, αλλά να αγαπάς τη χώρα και τη γλώσσα σου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αλβανός πρωθυπουργός, απαντώντας στον συμπατριώτη του (ψευδώνυμο Lucky Boy London) που του ζήτησε να παρέμβει και να «βάλει τους Έλληνες στη θέση τους, δείχνοντας τους την αξία τους ως αλβανικό έθνος». 
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας απαντά στον Lucky Boy London υποδεικνύοντάς του να μην χρησιμοποιεί τον όρο «Γραικός» (greku). «Είναι το ίδιο αηδιαστικό με αυτούς που λένε ‘’Αλβανοί’’ στην άλλη πλευράς! Η ελληνική μειονότητα, οι καλοί άνθρωποι της μειονότητας δεν είναι ‘’Γραικοί’’, αλλά αξιοπρεπείς και αναντικατάστατοι πολίτες της Αλβανίας» σημειώνει. 
«Η Αλβανία δεν “ντροπιάζεται” από ορισμένους άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και τραγουδούν σαν κοράκια! Είναι βρωμερές υπάρξεις που βεβηλώνουν το νεκρό που δήθεν τιμούν και μειώνουν την αξιοπρέπεια της σημαίας του έθνους τους» σχολίασε. 
«Ένα έθνος (σημ. Ελληνικό) που έδωσε πολλά στην ανθρωπότητα, ενός λαού που δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι ποτέ εχθρός μας, μιας χώρας όπου οι Αλβανοί βρήκαν στέγη, το ίδιο όπως βρήκαν στέγη οι Έλληνες σε μας. Και αυτή όπως κάθε άλλη χώρα, έχει την ατυχία να έχει τα δικά της γουρούνια και τα δικά της γαϊδούρια» δήλωσε ο Ράμα.

Ο Κουμουτσάκος για τις απαράδεκτες δηλώσεις Ράμα
Για απαράδεκτες και προκλητικές αποφάσεις και δηλώσεις του αλβανού πρωθυπουργού έκανε λόγο ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, με σχόλιό του στο twitter, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι σιωπά και τον αποθρασύνει.
«Επί 12 ημέρες, η στάση, οι αποφάσεις, οι δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, Ε. Ράμα, ήταν απαράδεκτες και προκλητικές. Έριχναν λάδι στη φωτιά. Αποκορύφωμα η χθεσινή ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, την ημέρα της κηδείας του Κ. Κατσίφα. Η κυβέρνηση όμως σιωπά. Έτσι τον αποθρασύνει» αναφέρει στο σχόλιό του ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο Παύλος Χρηστίδης Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής για τις δηλώσεις Ράμα
Ο κ. Ράμα εμφανίζεται κυνικός και ωμός. Δείχνει περιφρόνηση στους κανόνες που αφορούν στα θέματα της ελληνικής μειονότητας και τη σχέση του με την Ελλάδα.
Επιβάλλεται η ελληνική κυβέρνηση να κάνει επιτέλους σαφές  ότι δεν προτίθεται να ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές.

Οι εξελίξεις μετά την κηδεία
Στο μεταξύ, στις 3 το πρωί αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά από πολύωρη κράτηση, οι 12 συλληφθέντες στην κηδεία του Κατσίφα. 

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος, που ήταν ένας εκ των προσαχθέντων, είπε μάλιστα ότι η αλβανική αστυνομία του έχει κατασχέσει το κινητό του με τη δικαιολογία ότι θα το εξετάσει εισαγγελέας.
«Ο εξτρεμιστής Μπάμπης Καραθάνος κατηγορείται για το αδίκημα παράνομης διέλευσης των συνόρων, ενώ οι άλλοι 11 για υποκίνηση μίσους και παράνομη οργάνωση μαζικών συγκεντρώσεων» σχολιάζουν αλβανικά ΜΜΕ

Share.

Comments are closed.