ΠΟΕΔΗΝ για «Αττικό Νοσοκομείο»: Δεν υπάρχουν φάρμακα για χημειοθεραπείες -Χαλασμένα τα μηχανήματα

0

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), καταγγέλλει σοβαρές ελλείψεις στο νοσοκομείο «Αττικόν», τονίζοντας πως αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν χημειοθεραπευτικά φάρμακα με αποτέλεσμα να αναβάλλονται προγραμματισμένα ραντεβού για χημειοθεραπείες, ενώ το νοσοκομείο είναι γεμάτο με ράντζα.
Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι πολλά μηχανήματα του νοσοκομείου είναι χαλασμένα, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ
«ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ
♦  Στεφανιόγραφος χαλασμένος. Δεν λειτουργεί το αιμοδυναμικό εργαστήριο.
♦  Μαγνητικός τομογράφος χαλασμένο εδώ και τρία χρόνια
Ράντζα παντού. 

♦  Δεν υπάρχουν χημειοθεραπευτικά φάρμακα και αναβάλλονται χημειοθεραπείες

Εμφανής η έλλειψη κονδυλίων στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της χώρας, η οποία θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές ασθενών. Υπάρχουν καταγγελίες από ασθενείς ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν χημειοθεραπευτικά φάρμακα με αποτέλεσμα να αναβάλλονται προγραμματισμένα ραντεβού για χημειοθεραπείες για άλλες ημέρες. Η αναβολή των χημειοθεραπειών δυσχεραίνει την αντιμετώπιση της νόσου. Επίσης μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών που αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται πολλές φορές στο Νοσοκομείο για να κάνουν τη θεραπεία τους. 
Ο μαγνητικός τομογράφος είναι εδώ και τρία χρόνια χαλασμένος με αποτέλεσμα οι ασθενείς να είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν είτε σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα είτε σε άλλα νοσοκομεία για να κάνουν την εξέταση. Δεν υπάρχουν χρήματα στο Νοσοκομείο για την επισκευή ή την αντικατάστασή του. Πολλές φορές για λίγα ευρώ και οι αξονικοί τομογράφοι είναι εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης. 
Ο στεφανιογράφος είναι χαλασμένος εδώ και δέκα ημέρες με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί το αιμοδυναμικό εργαστήριο. Μεγάλος ο κίνδυνος για τα έκτακτα περιστατικά που προσέρχονται στο Νοσοκομείο με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα. 
Σε κάθε εφημερία του ΑΤΤΙΚΟΥ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών προσέρχονται πάνω από 1200 ασθενείς. Περιμένουν πάνω από οκτώ ώρες για να εξυπηρετηθούν. Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και τραυματιοφορείς. Οι κενές οργανικές θέσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι 40% και υπάρχουν μόνο 4 τραυματιοφορείς στη βάρδια για να εξυπηρετήσουν όλους τους ασθενείς (έκτακτα περιστατικά, νοσηλευόμενους). Οι εισαγωγές σε κάθε εφημερία είναι πάνω από 200 ασθενείς. Την επόμενη κάθε εφημερίας το ΑΤΤΙΚΟ γεμίζει ράντζα στους διαδρόμους. Αναπτύσσονται πάνω από 100 ράντζα κάθε φορά τα οποία δίνονται ως κενές κλίνες στην εφημερία. 
Δυστυχώς κάθε ημέρα που έρχεται η κατάσταση γίνεται χειρότερη στα Δημόσια Νοσοκομεία. Τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας δεν επιλύονται με τις επικοινωνιακές ψεύτικες εξαγγελίες της κυβέρνησης

Share.

Comments are closed.