πΓΔΜ: Πέρασε η πρόταση της κυβέρνησης Ζάεφ για την αναθεώρηση του Συντάγματος

0

Το κοινοβούλιο της πΓΔΜ ενέκρινε οριακά, όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν, με τις 80 ψήφους που απαιτούνταν, σε σύνολο 117, το βράδυ της Παρασκευής την πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για την έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας- με την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ να αποσπά τις 8 ψήφους της αντιπολίτευσης που χρειαζόταν. Σημειώνεται πως για να ολοκληρωθεί η διαδικασία χρειάζονται δύο ακόμα ψηφοφορίες, με τη δεύτερη να απαιτεί 61 ψήφους και την τρίτη ξανά 80
Η συνεδρίαση αρχικά αναμενόταν να αρχίσει στις 12.00 τοπική ώρα, και αργότερα μετατέθηκε για τις 16.00 ώρα Ελλάδας (15.00 τοπική ώρα). Ωστόσο, υπήρξε νέα καθυστέρηση.  Εν τέλει συνεδρίαση ορίστηκε να ξεκινήσει στις 21.00 τοπική ώρα (22.00 ώρα Ελλάδος), μα υπήρξε καθυστέρηση εκ νέου.
Πριν ακόμα ξεκινήσει η ψηφοφορία, το VMRO επαναλάμβανε για άλλη μια φορά πως δεν θα στηρίξει τη συμφωνία.
«Η συμφωνία για την αλλαγή του ονόματος της χώρας είναι νεκρή, νομικά και πολιτικά. Η συζήτηση στο κοινοβούλιο  είναι αντιπαραγωγική και παραβιάζει τη βούληση του λαού», αναφερόταν σε ανακοίνωση του κόμματος την Πέμπτη.
Την Τετάρτη, ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Ιγκόρ Γιανούσεφ, δήλωνε στην Telma TV ότι ήταν πεπεισμένος ότι οι βουλευτές του θα συμμορφωθούν με την κομματική γραμμή και θα καταψηφίσουν την κυβερνητική πρόταση του Ζάεφ.

Share.

Comments are closed.