Τέλος οι βερμούδες και οι κοντές φούστες για τους/τις εκπαιδευτικούς στην Κύπρο

0

Το υπουργείο Παιδείας, προωθεί dress code δηλαδή κώδικας ευπρέπειας για τους εκπαιδευτικούς στα κυπριακά σχολεία κάτι που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους των εκπαιδευτικών
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στις εκπαιδευτικές οργανώσεις, στο πλαίσιο του θεσμικού διαλόγου για τον εξορθολογισμό του δημόσιου σχολείου, ανάμεσα σε άλλα θέματα, το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου έθεσε και το ζήτημα της ενδυμασίας των εκπαιδευτικών.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο έθεσε ενώπιον των εκπαιδευτικών οργανώσεων το ζήτημα των κοντών παντελονιών των δασκάλων ως θέμα που χρήζει απαγορευτικής ρύθμισης για λόγους ευπρέπειας και καλαισθησίας. Σημειώνεται ότι λόγω της παρατεταμένης ζέστης παρατηρείται το φαινόμενο εκπαιδευτικοί να προσέρχονται στην εργασία τους με βερμούδες κατά τους πρώτους δύο μήνες της σχολικής χρονιάς.
Το μέτρο ωστόσο αναμένεται ότι θα αγγίξει και τις γυναίκες εκπαιδευτικούς, ιδιαίτερα όσες προσέρχονται στην εργασία τους φορώντας πολύ κοντές φούστες.
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται ότι θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας για το θέμα και όσοι δεν συμμορφωθούν με τα προωθούμενα μέτρα ενδεχομένως θα υπόκεινται σε κυρώσεις.

Share.

Comments are closed.