Αποστολή του fourtounis.gr στην Χίο – Τσεσμέ – Σμύρνη [ φωτο] (1)

0

Απέναντι στον Τσεσμέ…

Ένας από τους τρόπου για να φτάσει κάποιος στον Τσεσμέ της Τουρκίας είναι το καραβάκι από τη Χίο. Το καραβάκι ξεκινάει στις 8:15  το πρωί και σε επιστρέφει γύρω στις 7:00 το βράδυ έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να περάσει μια ολόκληρη ημέρα «απέναντι» είτε στον Τσεσμέ είτε στη Σμύρνη, χωρίς την υποχρέωση της διανυκτέρευσης.
Ο Τσεσμές ή η Κρήνη – στα ελληνικά – αποτελεί το μεγαλύτερο παραθεριστικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης.
Βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της χερσονήσου Καραμπορούμ, απέναντι από τη Χίο, από την οποία απέχει 9 ναυτικά μίλια και συνδέεται με τη Σμύρνη με αυτοκινητόδρομο 85 χλμ.
Στην αρχαιότητα ο Τσεσμές αποτελούσε εμπορικό λιμάνι, απάνεμο λόγω της θέσης του και για αυτό αποτέλεσε και θέατρο πολλών συγκρούσεων.
Η πόλη είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός και θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς στο κόσμο για ιστιοσανίδα. Επίσης είναι σημαντικό αγροτικό κέντρο, ιδίως καλλιέργειας καρπουζιών που έχουν αντικαταστήσει την καλλιέργεια των αμπελιών. Επίσης έγιναν ανεπιτυχείς προσπάθειες καλλιέργειας μαστιχόδεντρου.
Αξιοθέατα της πόλης είναι το κάστρο της πόλης ,κατάλοιπο των Ενετών, το καραβάν σεράι του 18ου αιώνα, ο παραλιακός δρόμος, η μαρίνα και ο πρώην χριστιανικός καθεδρικός ναός του Αγίου Χαραλάμπους, ο οποίος σήμερα έχει μετατραπεί σε εκθεσιακό κέντρο.

Συνεχίζεται….

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τον Τσεσμέ

Share.

Comments are closed.