Γερμανία για συντάξεις: «Εικασίες» τα δημοσιεύματα περί μη περικοπής

0

Σε γραπτή του απάντηση προς τη Deutsche Welle ο εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης αρνείται να σχολιάσει ελληνικά δημοσιεύματα ότι η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αντιμετωπίζει θετικά το ελληνικό αίτημα να μην περικοπούν περαιτέρω οι συντάξεις υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Όπως ενδεικτικά αναφέρεται στην γραπτή απάντηση:
«Επί της αρχής δεν σχολιάζουμε δημοσιεύματα για υποτιθέμενες δηλώσεις της καγκελαρίου». Πέραν αυτού ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης επισημαίνει όμως ότι «στο πλαίσιο του προγράμματός και της ολοκλήρωσής του η Ελλάδα έχει δεσμευτεί για τη συνέχιση και εφαρμογή της μεταρρυθμιστικής πορείας που έχει χαραχθεί υπό του προγράμματος του ΕΜΣ. Η εφαρμογή αυτής της δέσμευσης είναι αντικείμενο ιδίως της μεταμνημονιακής επιτήρησης από τους θεσμούς και την Ευρωζώνη».
Σε ανάλογο πνεύμα κινούνται και οι δηλώσεις του καθ’ ύλην αρμόδιου γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Σε συνομιλία του με τη Deutsche Welle εκπρόσωπος του υπουργείου χαρακτηρίζει «εικασίες» τα ελληνικά δημοσιεύματα για τη στάση του Βερολίνου αναφορικά με το ζήτημα των συντάξεων. Την απόφαση επί του θέματος δεν πρόκειται να τη λάβει η γερμανική κυβέρνηση αλλά οι θεσμοί και το Eurogroup.

Share.

Comments are closed.