Φώφη Γεννηματά: Δεν αποκλείεται συμμετοχή μας σε κυβέρνηση συνεργασίας με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

0

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής του κόμματός της σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σήμερα Τρίτη 2 Οκτωβρίου, στις 08:30 πμ στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη, τονίζοντας ωστόσο πως απαραίτητη προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι, μεταξύ άλλων, η κατάργηση του «Νόμου Κατρούγκαλου» για τις συντάξεις.
Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι αφού πέρασε το στάδιο της «εξαπάτησης και των αυταπατών», ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί κανένα από τα θέματα που ασχολείται με επιτυχία.
Στάθηκε περισσότερο στο θέμα των περικοπών των συντάξεων και το προσχέδιο του προϋπολογισμού, τονίζοντας πως είναι απαράδεκτο να κατατίθεται προϋπολογισμός «2 σε 1» και να περιμένουμε από τους θεσμούς να αποφασίσουν για εμάς, αποδεικνύοντας, όπως σημείωσε, πως τα περί «καθαρής εξόδου» ήταν ψέματα.
Για το Σκοπιανό, είπε πως με ευθύνη του πρωθυπουργού, αλλά και του Σκοπιανού ομολόγου του, Ζόραν Ζάεφ, χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία επίλυσής του μιας και ο τρόπος που διαπραγματεύτηκαν δεν ήταν ο ενδεδειγμένος. Κατηγόρησε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό ότι διαπραγματεύτηκε μόνος του, χωρίς να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, όπως επανειλημμένα είχε ζητήσει το κόμμα της, ενώ τώρα προσπαθεί να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών, που είναι μια κακή συμφωνία, χωρίς να έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, από τη στιγμή που ο κυβερνητικός του εταίρος διαφωνεί.
Τέλος η κ. Γεννηματά κατέστησε σαφές ότι το ΚΙΝ.ΑΛ, δεν θα αποτελέσει το δεκανίκι κανενός, αλλά θα γίνει ο καταλύτης των εξελίξεων. «Δεν πρόκειται να μπούμε σε καμιά κυβέρνηση, απλά και μόνο για να βγουν οι αριθμοί», τόνισε η κυρία Γεννηματά.
Αναφερόμενος στον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ, άσκησε κριτική λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη να φέρει την ανάπτυξη για τους λίγους που επιθυμεί».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη σε βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1

Share.

Comments are closed.