Επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν: Δυσμενείς μεταθέσεις για διοικητή και το φρουρό [Βίντεο]

0

Έπεσαν «καμπάνες» για την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν. Ο ειδικός φρουρός μεταφέρθηκε στις πεζές περιπολίες του κέντρου της Αθήνας και ο διοικητής του ΑΤ Ψυχικού μετακινήθηκε στο Μεταγωγών.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι μετακινήσεις και των δύο έγιναν απευθείας από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, η ενόχληση του οποίου για το γεγονός ότι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους ήταν έκδηλη.
Ο διοικητής του ΑΤ Ψυχικού πριν βρεθεί στη θέση αυτή υπηρετούσε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων την περίοδο των ερευνών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Η μετακίνησή του αυτή έγινε, κατά πληροφορίες, γιατί ως «αδιάφθορος» είχε κατηγορήσει πολλούς αξιωματικούς για εμπλοκή με τη Χρυσή Αυγή, χωρίς τελικά να αποδειχθεί κάτι για τους περισσότερους εξ αυτών.
Φρουρός της πρεσβείας του Ιράν: Παρέλυσα, δεν ήξερα τι να κάνω
Ότι αιφνιδιάστηκε καθώς τους είδε ξαφνικά μπροστά του, υποστηρίζει ο 45χρονος φρουρός της πρεσβείας του Ιράν, ο οποίος παραδέχεται πως “παρέλυσε“, ενώ για το μακό μπλουζάκι που φορούσε, λέει πως είχε αναλάβει λίγο πριν και θα άλλαζε.

«Αιφνιδιάστηκα. Τους είδα ξαφνικά μπροστά μου με κράνη και βαριοπούλες. Παρέλυσα. Δεν ήξερα τι να κάνω. Είχα αναλάβει λίγο νωρίτερα, θα άλλαζα», ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του.

Τι λέει ο επικεφαλής του Ρουβίκωνα
Με ανάρτησή του στο facebook o φερόμενος ως επικεφαλής του Ρουβίκωνα Γιώργος Κ. αναφέρει:

«Μια χαρά αντέδρασε ο φρουρός. Τι να έκανε να ΓΑΖΩΝΕ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ; Προφανώς κάποιοι δημοσιογράφοι θέλουν αίμα. Να ξέρετε όμως πως το αίμα φέρνει και άλλο αίμα. ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ

Με laptop, ακουστικά και κοιμισμένοι  
Από τον περασμένο Μάρτιο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν προβεί σε… 37 επιθεωρήσεις σκοπιών και περιπολιών γύρω από χαρακτηρισμένους στόχους.

Τα αποτελέσματα αυτών των επιθεωρήσεων ήταν απογοητευτικά και επικίνδυνα για την ασφάλεια των στόχων πόσο μάλλον για τους ίδιους τους νωχελικούς αστυνομικούς που τους φρουρούσαν…
Χαρακτηριστικά αναφ΄λερεται αστυνομικός σκοπός υψηλά διαβαθμισμένου στόχου, έπαιζε με το… laptop, με τον ανώτερο αξιωματικό που έκανε την επιθεώρηση να βρίσκεται 5 λεπτά πάνω από το κεφάλι του, χωρίς εκείνος να τον αντιληφθεί, και εκείνος να τον σκουντά για να «ξυπνήσει». Επίσης γυναίκα αστυνομικός σκοπός άκουγε μουσικά με ακουστικά χωρίς να καταλάβει την παρουσία δίπλα της. Άλλοι σκοποί, είχαν κλειδώσει από μέσα την αστυνομική σκοπιά και έπαιρναν έναν υπνάκο!

Τι έπρεπε να κάνει» ο φρουρός σύμφωνα με τις διαταγές
Σύμφωνα με τις διαταγές ενεργειών των αστυνομικών σκοπών, η παραμονή στο εσωτερικό της σκοπιάς δικαιολογείται για τρεις λόγους. Για ολιγόλεπτη ξεκούραση, για προστασία από άμεσο κίνδυνο και ένοπλη επίθεση και προστασία από ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο αστυνομικός σκοπός πρέπει να κινείται κατά μήκος ή γύρω από το κτίριο-στόχος, ενώ όταν δεν υπάρχει καλός φωτισμός να απομακρύνεται σε απόσταση 15-20 μέτρων από την σκοπιά, με στόχο να ενημερώνει έγκαιρα το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης για τυχόν ύποπτες κινήσεις προκειμένου να έρχονται αστυνομικές ενισχύσεις.

Τι απαντά ο Ρουβίκωνας
Στα παραπάνω  o φερόμενος ως επικεφαλής του Ρουβίκωνα Γιώργος Κ. πάλι με ανάρτησή του στο facebook γράφει:

«Και 24ωρη να γίνει η παρακολούθηση σε κάποιους απο εμάς δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα. Μπορούμε να ξεφύγουμε, η αν αυτό δεν καταστεί δυνατό κάποιος άλλος να πάρει την θέση μας για να καλυφθεί το κενό. Η παρουσία πλέον πολλών ανθρώπων στην ομάδα οι οποίοι είναι άγνωστοι στην ΕΛΑΣ, μας δίνει ένα απεριόριστο πεδίο ελιγμών που θα μπορέσει να ”απορροφήσει” την αύξηση της αστυνομικής πίεσης. Όσων αφορά την κουβέντα που έχει ανοίξει για την αντίδραση του φρουρού στην πρεσβεία θα πω το εξής. Δεν είναι ρεαλιστικό να ζητάς από κάποιον που εκτελεί χρέη φρούρησης να είναι ”στην τσίτα” συνεχώς. Ο φρουρός ενός κτιρίου στην Ελλάδα [όσο υψηλά διαβαθμισμένος στόχος και εάν είναι] δεν είναι στρατιώτης του αμερικανικού πεζικού που κάνει σκοπιά σε προκεχωρημένη θέση στην έρημο του Αφγανιστάν. Μια σοβαρή ομάδα θα εκμεταλλευτεί τις στιγμές χαλάρωσης που μοιραία θα εμφανιστούν. Εν κατακλείδι τα καλύτερα έρχονται και κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει..»

«Βγες για να μην χτυπήσεις»
Ο διάλογος ανάμεσα στο μέλος του Ρουβίκωνα και τον 45χρονο Ειδικό Φρουρό καταδεικνύει την ανεπάρκεια τω ενεργειών αποτροπής ή ειδοποίησης. «Μην πάρεις τηλέφωνο. Βγες για να μην χτυπήσεις από τα γυαλιά. Φύγε σε παρακαλώ» είπε ο επιτιθέμενος με τον αστυνομικό σκοπό να παραμερίζει υπακούοντας τις εντολές του. Όταν τα μέλη της συλλογικότητας, έχουν σπάσει τα τζάμια της σκοπιάς και έχουν πετάξει μπουκάλια με μπογιές στην πρόσοψη της πρεσβείας, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Κούρδους αγωνιστές, φεύγοντας επισημαίνει στον σκοπό: «Μην ακουμπήσεις το όπλο σου».

Δείτε το βίντεο με τη στιγμή της επίθεσης:

Share.

Comments are closed.