Επίθεση Γαβρόγλου εναντίον Συντονιστικού Μαθητών Αθήνας – Συσχέτισε την ανακοίνωση με το ΚΚΕ

0

«Σφοδρή» επίθεση κατά της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, εξαπέλυσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.
Συσχέτισε την ανακοίνωση που εξέδωσε το «συντονιστικό»” με το ΚΚΕ  και σχολιάζοντας το περιεχόμενό της είπε πως βρίσκεται ανάμεσα στο λάθος και το ψέμα.
Μάλιστα ο κ. Γαβρόγλου διερωτήθηκε: «Πώς τώρα κατάφεραν μία μέρα πριν το άνοιγμα των σχολείων  να φτιάξουν Συντονιστικό, να συνεδριάσουν και να βγάλουν  αυτή την ανακοίνωση

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Παιδείας:
 «Το Συντονιστικό των μαθητών . Διάβασα την ανακοίνωσή της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας. Κάθε πρόταση (της ανακοίνωσης) είναι λανθασμένη. Είναι ανάμεσα στο λάθος και το ψέμα..
Πως τώρα κατάφεραν μία μέρα πριν το άνοιγμα των σχολείων  να φτιάξουν Συντονιστικό, να συνεδριάσουν και να βγάλουν  αυτή την ανακοίνωση; Εμένα μου κάνει εντύπωση . Βεβαίως όπως ξέρετε το ΚΚΕ έχει πάρα πολλές ικανότητες. Μι από αυτές είναι και τέτοιες. Νομίζω δεν το αμφισβητεί κανείς  αυτό
».

Ακολουθεί η ανακοινώσει του συντονιστικού Αθήνας
«Η νέα χρονιά ξεκίνησε και η κυβέρνηση μας “υποδέχτηκε” με ένα νομοσχέδιο για το Λύκειο και το εξεταστικό που κάνει το σχολείο ακόμα πιο εξοντωτικό για μας και τις οικογένειές μας! Η απάντησή μας στα σχέδια της κυβέρνησης είναι μία και θα ακουστεί δυνατά από όλα τα σχολεία, παντού: ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ! ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!
Είναι μεγάλο το θράσος της κυβέρνησης που προσπαθεί να μας πείσει πως όσα ετοιμάζει είναι για το καλό μας, τη στιγμή που με το νομοσχέδιο που φέρνει:

  • θα μας βάζει να δίνουμε περισσότερες εξετάσεις:Καταργούν τις ενδοσχολικές και ουσιαστικά βάζουν πανελλαδικές x 2. Δηλαδή να δίνουμε και πανελλαδικές και εξετάσεις ανά δήμο ή περιφέρεια με θέματα και δυσκολία σαν τις πανελλαδικές, ακόμα και για να πάρουμε το απολυτήριο.
  • μας φορτώνει με περισσότερο άγχος, τρέξιμο και παπαγαλία αφού το ζητούμενο στο σχολείο που φτιάχνουν δεν θα είναι να πάρουμε γνώσεις, αλλά να μάθουμε τα SOS και να κυνηγάμε βαθμούς. Η χαρά δηλαδή του φροντιστηριάρχη και η αγωνία των γονιών μας που θα πρέπει να βάλουν το χέρι ακόμα πιο βαθιά στο πορτοφόλι.
  • μας στερούν πολύτιμες γνώσεις για τη ζωή μας.Και επίσημα πλέον στόχος του σχολείου δεν θα είναι να μας δίνει τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να γίνουμε ολοκληρωμένοι άνθρωποι άσχετα από το επάγγελμα που θα κάνουμε. Δεν ενδιαφέρονται να φτιάξουν ένα σχολείο που θα μας κεντρίζει το ενδιαφέρον και θα αναδεικνύει ποια είναι η αξία όσων μαθαίνουμε σε αυτό. Αντιθέτως κάνουν ακόμα χειρότερο το σημερινό. Φτιάχνουν ένα σχολείο που και με τη βούλα του νόμου θα μας στερεί το δικαίωμα να μάθουμε όσα είναι χρήσιμα για τη ζωή μας και θα μας αντιμετωπίζει σαν μέσους όρους βαθμολογιών.

Παραμύθια είναι και τα περί “ελεύθερης πρόσβασης”, που όπως λένε θα μας απαλλάξει από το άγχος, αφού θα συνεχίσει να γίνεται ό,τι και τώρα και μάλιστα με λιγότερες επιλογές για εμάς, με το μαχαίρι στο λαιμό, για να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για τη ζωή μας από πιο νωρίς και όλα αυτά σε ένα σχολείο που θα μας κοιτάει περισσότερο στην τσέπη.
Δεν περιμέναμε και τίποτα διαφορετικό από την κυβέρνηση:

  • που συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες και μαζί με τους συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση έβαλαν και την παιδεία στο μνημόνιο.
  • που ισχυρίζεται πως έχει έρθει η κανονικότηταστα σχολεία, την ώρα που εμείς αντιμετωπίζουμε μια εκρηκτική κατάσταση με τα σχολεία να μην έχουν ούτε τα απαραίτητα.
  • και τον υπουργό παιδείας που λέει πως είναι ουτοπία να αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που θα μας μορφώνει και δεν θα μας εξοντώνει.

Το μόνο που είναι ουτοπία είναι να νομίζουν πως θα κάτσουμε στα αυγά μας!

Ρίχνουμε άκυρο στο σημερινό σχολείο που μας εξοντώνει και στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που το κάνει πιο εξοντωτικό!
Να μην σκεφτούν ούτε να το καταθέσουν!
Στα τσακίδια τα μνημόνιά τους, στα τσακίδια οι νόμοι τους, που κάνουν χειρότερο το σχολείο και τη ζωή μας!
ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ – OΧΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ
Δεν χάνουμε λεπτό! Συζητάμε και οργανώνουμε τον αγώνα μας!
Οργανώνουμε συνελεύσεις 5μελων, 15μελων, συνελεύσεις τάξεων και σχολείων, μαζεύουμε υπογραφές, παίρνουμε αποφάσεις και ετοιμάζουμε τις πρώτες αγωνιστικές μας δράσεις ξεκαθαρίζοντας στην κυβέρνηση και το υπουργείο να μη σκεφτούν ούτε να καταθέσουν το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους. Προβάλλουμε τις διεκδικήσεις μας για το σχολείο που αγωνιζόμαστε.
Για ένα σχολείο που θα μας μορφώνει χωρίς διακρίσεις, χωρίς εμπόδια για τους μαθητές. Που θα δίνει ολόπλευρη γνώση και όχι σκόρπιες γνώσεις με το σταγονόμετρο. Για ένα σχολείο στο οποίο θα είμαστε δημιουργικοί και όχι αριθμοί ονομάτων για τα απουσιολόγια. Που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει, που δε θα μας κοιτάει στην τσέπη, για παιδεία που δεν θα είναι εμπόρευμα.
Ετοιμάζουμε τις εκλογές μας για να βγάλουμε αγωνιστικά μαθητικά συμβούλια και να απαντήσουμε ακόμα πιο οργανωμένα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Οι εκλογές είναι ευθύνη των μαθητών, δεν αφήνουμε κανένα Υπουργείο ή διευθυντή να ανακατευτεί. Τις ορίζουμε άμεσα για να είμαστε πιο έτοιμοι απέναντι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Απαιτούμε η κυβέρνηση να πάρει πίσω
το νομοσχέδιο που κάνει χειρότερο το Λύκειο.
Να μην κατατεθεί!
Διεκδικουμε:

  • Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους!
  • Υπουργείο και κυβέρνηση να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά.Ούτε 1 € από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας. Διανομή όλων των σχολικών βιβλίων σε όλους τους μαθητές και όλα δωρεάν!
  • Η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να αποσυνδεθεί από το λύκειο.
  • Δωρεάν ασφαλή μεταφορά όλες τις ώρες της ημέρας, ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές.
  • Δικαίωμα σε όλους τους μαθητές να διεκδικήσουν πρόσβαση σε όλες τις σχολες
  • Όλες οι τάξεις και οι κατευθύνσεις στα σχολεία. Κανένας μαθητής να μην αναγκαστεί να αλλάξει σχολείο. Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς.
  • Πρόσθετη διδακτική στήριξη και ενισχυτική διδασκαλία από την αρχή της χρονιας και για όλους τους μαθητές.
  • Καμία σκέψη για κατάργηση ή συγχώνευση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.
  • Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΤ’ ΑΥΓΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Share.

Comments are closed.