Μπλακ άουτ στην Αθήνα -Χωρίς ρεύμα από Γλυφάδα έως Κηφισιά

0

Χωρίς ρεύμα έμειναν το μεσημέρι της Τετάρτης πολλές περιοχές της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, προβλήματα παρατηρούνται στο κέντρο της πρωτεύουσας, το Παγκράτι, την Καισαριανή, τη Δάφνη αλλά και τα Μελίσσια και την Κηφισιά, Καλλιθέα, Αγία Παρασκευή σε περιοχές της ανατολικής Αττικής και αλλού, ενώ σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  η βλάβη θα αποκατασταθεί εντός των επόμενων δύο ωρών.
Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ πρόκειται για βλάβη στο κέντρο υπερυψηλής τάσης στην Παλλήνη, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για έκρηξη στο σταθμό υψηλής τάσης της Παλλήνης. 
Από το ΚΥΤ Παλλήνης επηρεάζεται η τροφοδοσία σε όλη την Αττική γι’ αυτό και τα προβλήματα είναι εκτεταμένα. 
Για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, θα πρέπει να αναζητηθούν άμεσα άλλες λύσεις, όπως η τροφοδοσία από τις μονάδες του νότιου συστήματος (Πελοπόννησος).

Χάος στους δρόμους, εγκλωβισμένοι σε ασανσέρ
Δεκάδες μάλιστα είναι τα τηλεφωνήματα που δέχεται αυτή την ώρα η πυροσβεστική καθώς πολλοί πολίτες έχουν εγκλωβιστεί σε ασανσέρ. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση η πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 120 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ. 
Λόγω του μπλακ άουτ παρουσιάστηκαν προβλήματα και στο Μετρό.
Αρχικά τέθηκε εκτός λειτουργίας η γραμμή 2 του Μετρό, ωστόσο, σταδιακά τα προβλήματα άρχισαν να αποκαθίστανται. Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ το πρόβλημα της κίνησης των συρμών περιορίζεται στο τμήμα από το σταθμό Πανεπιστήμιο έως το σταθμά Ηλιούπολης, ενώ κανονικά γίνεται η κυκλοφορία από Ανθούπολη έως Πανεπιστήμιο και από τον σταθμό Ηλιόπουλη έως Ελληνικό.
Επίσης χάος σημειώνεται αυτή την ώρα στους δρόμους, καθώς εκτός λειτουργίας είναι και τα φανάρια. Για τον λόγο αυτό αρκετοί τροχονόμοι βρέθηκαν σε κεντρικούς δρόμους για να διευκολύνουν την κυκλοφορία.

Η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ
Πριν από λίγο εκδόθηκε ανακοίνωση από τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ η οποία αναφέρει πως «σήμερα στις 14.12 λόγω βλάβης που από τις έως τώρα ενδείξεις έλαβε χώρα σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής. 
Οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ΑΔΜΗΕ θα ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις
».

Share.

Comments are closed.