Mετά από 5 μήνες στην Ελλάδα οι 2 έλληνες στρατιωτικοί

0

Στη Θεσσαλονίκη προσγειώθηκε λίγο πριν τις 3.30 τα ξημερώματα το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που μετέφερε τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που απελευθερώθηκαν μετά από πέντε μήνες κράτησης στις τουρκικές φυλακές.
Στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης τους υποδέχθηκαν ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής.
Οι δύο έλληνες στρατιωτικοί κατέβηκαν από το αεροπλάνο λίγο μετά τις 3.40 τα ξημερώματα φορώντας τις στρατιωτικές τους στολές και κατευθύνθηκαν προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο χαιρετώντας τον στρατιωτικά. Κατόπιν, τους υποδέχθηκαν οι γονείς και οι συγγενείς τους.
«O ελληνικός λαός ενωμένος υποδέχεται τους δύο έλληνες στρατιωτικούς. Θέλω να στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας του ελληνικού λαού, ο οποίος με ιδιαίτερη συγκίνηση όλο αυτό το διάστημα επέλεξε ενότητα και πατριωτισμό. Εκ μέρους της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού τους υποδεχόμαστε και ελπίζω ότι η απελευθέρωσή τους θα σημάνει και μια άλλη μέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.» ανέφερε ο κ. Καμμένος. «Δημόσια τους συγχαίρω διότι κράτησαν τον όρκο τους, δεν παρέδωσαν τη σημαία και την υπηρέτησαν σε αυτές τις συνθήκες αιχμαλωσίας και επέστρεψαν για να συνεχίσουν την τήρηση του όρκου που έδωσαν» πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.
«Είναι μια μέρα χαράς. Η απελευθέρωσή τους ήταν αποτέλεσμα μιας συντονισμένης προσπάθειας της πολιτείας και της συμπαράστασης των εκατομμυρίων Ελλήνων. Νέες προοπτικές για την εκτόνωση της έντασης στην περιοχή μας» ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος.
«Να πούμε ένα ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που μας στήριξαν» δήλωσε ο ανθυπολοχαγός Αγγελος Μητρετόδης και πρόσθεσε: «Το μόνο που θέλουμε να πούμε είναι ένα ευχαριστώ».
Η επιστροφή των 2 ελληνων στρατιωτικών
Νωρίτερα, με εντολή του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μετέβη στην Αδριανούπολη το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο για να παραλάβει τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, προκειμένου να τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη. 

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, οι Έλληνες στρατιωτικοί αναχώρησαν από την Αδριανούπολη στις 12.20 π.μ. με προορισμό το αεροδρόμιο Τσορλού, ενώ νωρίτερα, τους μετέφεραν στο Τμήμα Αλλοδαπών για να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Αδριανούπολης για τις τελευταίες ιατρικές εξετάσεις.

Share.

Comments are closed.