ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση να απομακρύνει τα τουρκικά σκάφη και να διασφαλίσει τη ζωή των Ελλήνων αλιέων

0

Να απομακρύνει άμεσα τα τουρκικά σκάφη και να διασφαλίσει τη ζωή των αλιέων καλεί την κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της Βουλής και υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Κρεμαστινός, με αφορμή τις καταγγελίες ψαράδων για πυροβολισμούς Τούρκων αλιέων κατά ελληνικών καϊκιών ανοιχτά της Λέρου.
«Ανάστατοι οι ψαράδες της Λέρου ανησυχούν όχι μόνο για το επάγγελμα τους, αλλά ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή. Τουρκικά αλιευτικά σκάφη έφτασαν να ψαρεύουν ένα μίλι από το λιμάνι της Λέρου» αναφέρει ο κ. Κρεμαστινός σε σχετική ανακοίνωσή του.
Όπως επισημαίνει οι ίδιος, «οι καθημερινές προστριβές μεταξύ των αλιέων των δύο χωρών δημιουργούν ένα κλίμα που μπορεί να οδηγήσει σε αιματηρά επεισόδια, που μπορεί να διασαλεύσει ακόμη και την ειρήνη μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας».
«Η ελληνική κυβέρνηση, δυστυχώς, απαθής παρακολουθεί τα γεγονότα. Το Κίνημα Αλλαγής καλεί την κυβέρνηση να απομακρύνει άμεσα δια του Λιμενικού τα τουρκικά σκάφη και να διασφαλίσει την ζωή των αλιέων που, όπως καταγγέλλουν, απειλείται ακόμη και από πυροβολισμούς» καταλήγει ο κ. Κρεμαστινός.
Σημειώνεται πως Έλληνες ψαράδες κατήγγειλαν στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha πως το πρωί της Κυριακής ελληνικά καΐκια δέχθηκαν πυροβολισμούς από τουρκικά αλιευτικά. «Ακούσαμε έξι πυροβολισμούς. Οι δύο από αυτούς, ο τρίτος και ο τέταρτος ήταν κατά ριπάς» δήλωσε συγκεκριμένα ένας εκ των αλιέων, προσθέτοντας πως «το όπλο δεν ήταν ούτε κυνηγετικό, ούτε περίστροφο».

Share.

Comments are closed.