Νέα εκπληκτικά ευρήματα ανασκαφών της Πομπηίας

0

Οι ανασκαφές της Πομπηίας δεν έχουν σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσουν καθώς ολοένα και περισσότεροι θησαυροί έρχονται στο φως με το πέρασμα των χρόνων.
Οι αρχαιολόγοι μόλις αποκάλυψαν νέους θησαυρούς κρυμμένους βαθιά μέσα στο σπίτι κάποιου τον οποίο εξαιτίας των ευρημάτων αποκαλούν «πλούσιο και καλλιεργημένο» άνθρωπο.
Το νέο σπίτι που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στην Πομπηία ονομάζεται House of Jupiter και βρέθηκε ενώ οι αρχαιολόγοι ήταν απασχολημένοι με τη διεξαγωγή εργασιών διατήρησης γύρω από την περιοχή Regio V της πόλης. Το όνομά του προέρχεται από έργα τέχνης αφιερωμένα στο Δία που βρέθηκαν στον κήπο του πρώην κατοίκου της Πομπηίας. Οι αρχαιολόγοι ανέβασαν στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες σπάνιας ομορφιάς από τις τοιχογραφίες κυρίως του εσωτερικού χώρου.
Το σπίτι αυτό ήταν γνωστό στο παρελθόν στους αρχαιολόγους που εργάζονταν στην Πομπηία κατά τον 18ο και 19ο αιώνα, για το πλήθος των τοιχογραφιών πολλές από τις οποίες έρχονται τώρα στο φως. Οι αρχαιολόγοι τονίζουν ότι παρά την ηλικία τους που ανέρχεται σε 2.000 χρόνια, τα έργα τέχνης βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τον λογαριασμό twitter της αρχαιολόγου Dr. Sophie Hay. Τις ανασκαφές της Πομπηίας μπορείτε να παρακολουθήσετε πατώντας ΕΔΩ

Δείτε φωτογραφικό υλικό

Share.

Comments are closed.