Ομολογία Τζανακόπουλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε οι Σαμαροβενιζέλαιοι να κάνουν τη «βρώμικη δουλειά» με τα μέτρα

0

Στο παρελθόν δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονταν μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι: «στον ΣΥΡΙΖΑ παρακαλούν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος να περάσουν όλα τα μέτρα, να εισπράξουν όλο το κόστος και μετά αυτοί να πάρουν την εξουσία ως ώριμο φρούτο». Φυσικά ήταν κάτι που η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δεν μπορούσε να το πιστέψει και γι’ αυτό έστρεψε την πλάτη της στα λεγόμενα «παλιά» κόμματα και στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζοντας ότι θα υπάρξει κάποια ανατροπή της μέχρι τότε καθεστηκυίας πολιτικής.
Όμως διαψεύστηκε οικτρά, διότι έρχεται ο κ. Τζανακόπουλος να επιβεβαιώσει αυτό που πολλοί σκέφτονταν αλλά δεν επιθυμούσαν να το πιστέψουν.
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους:
Σε συνέντευξή του ο κ. Μοσκοβισί αφού επανέλαβε τα γνωστά γενικόλογα περί «εξόδου από τα μνημόνια» που έχει ξαναπεί, είπε και τα ακόλουθα: «το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί με επιτυχία τον Δεκέμβριο του 2014, εάν ο συνασπισμός της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ είχε ξεκινήσει τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση και την αύξηση του ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά. Αντίθετα, είχαν προγραμματιστεί νέες εκλογές. Οι Έλληνες επέλεξαν τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) για κυβέρνηση με βάση ένα διαμετρικά αντίθετο εκλογικό πρόγραμμα, κάτι το οποίο οδήγησε σε εξάμηνη ένταση με την Ε.Ε. και τις αγορές.»
Στην ουσία οι απόψεις του κ. Μοσκοβισί επιβεβαιώνουν την άποψη ότι εάν είχε ολοκληρωθεί το δεύτερο πρόγραμμα δεν θα χρειαζόμαστε τρίτο μνημόνιο. Αυτό είναι που επιβεβαιώνει το τεράστιο κόστος που είχε το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η άποψη που επικαλείται η ΝΔ για να κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.
Να υπενθυμίσουεμ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, Το κόμμα που κέρδισε τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, είχε ως βασικό επιχείρημα ότι αυτό θα καταργήσει τα μνημόνια, ενώ εάν κέρδιζαν οι αντίπαλοί του θα εφάρμοζαν τα παραπάνω μέτρα.
Όντως το φθινόπωρο του 2014, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά προσπάθησε να εξασφαλίσει από τους δανειστές ένα «τέλος του προγράμματος» στη βάση της κάποιας βελτίωσης που υπήρχε στους οικονομικούς δείκτες, οι δανειστές απάντησαν με έναν κατάλογο μέτρων που ήταν αδύνατο για την κυβέρνηση να τα περάσει γιατί υπήρχε κοινωνική έκρηξη και τεράστιο πολιτικό κόστος, δεδομένου ότι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβαζε τους αντιπολιτευτικούς τόνους (υπενθυμίζουμε την πολεμική για το περίφημο «mail Χαρδούβελη»).
Εκεί όντως ο Σαμαράς αντελήφθη το τέλος του και αποφάσισε την «ηρωική έξοδο». Όμως, από όσο θυμόμαστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άσκησε τότε καμία κριτική επειδή η κυβέρνηση Σαμαρά δεν ολοκλήρωσε το πρόγραμμά της και δεν εφάρμοσε την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και την αύξηση του ΦΠΑ.
Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε προεκλογική εκστρατεία για την κατάργηση των μνημονίων και για την ανατροπή των αντιασφαλιστικών νόμων και της φορομπηξίας.
Και να τώρα που έρχεται ο κ. Τζανακόπουλος και ομολογεί τον βαθύτερο κυνισμό της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα εγκαλεί τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν εφάρμοσαν τα μέτρα στα οποία τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση είχε σφόδρα αντιταχθεί! Διαβάστε τη δήλωση:
«[Ο Μοσκοβισί] ακυρώνει και την προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας για τις αιτίες που οδήγησαν στο τρίτο μνημόνιο, αφού αποκαλύπτει ότι οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος ήταν εκείνοι που εσκεμμένα έριξαν το δεύτερο πρόγραμμα στα βράχια, σχεδιάζοντας τη λεγόμενη «αριστερή παρένθεση». Αποκαλύπτει, επίσης, ότι αυτή η συνωμοσία βρήκε την ανοχή και ορισμένων εκ των δανειστών. Η ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη και του κυρίου Σαμαρά είναι βαριά εκτεθειμένη από τις σημερινές αποκαλύψεις Μοσκοβισί. Και όσο επιμένει στη σιωπή της, τόσο επιβεβαιώνει την ενοχή της».
Με λίγα λόγια, σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, το γεγονός ότι ο Σαμαράς φοβούμενος ότι μετά δεν θα έβρισκε ούτε την ψήφο του δεν πήρε τα μέτρα για τα οποία οι ΣΥΡΙΖαίοι ήταν στα κάγκελα ήταν μια «συνωμοσία» κατά της «αριστερής κυβέρνησης» για να ψηφίσει αυτή τα αντιλαϊκά μέτρα, αντί να τα βρει ψηφισμένα επειδή κάποιος άλλος θα είχε κάνει τη «βρώμικη δουλειά».
Τελειώνοντας να πούμε ότι κυνικότατα ο κ. Τζανακόπουλος ομολογεί ότι το όραμα των ΣΥΡΙΖαίων δεν ήταν να φέρουν καμιά ανατροπή, καμιά ρήξη, καμιά τομή με τη λιτότητα. Τους ένοιαζε απλώς να ανέβουν στην εξουσία, για αυτό και ήθελαν κάνουν οι άλλοι τη βρώμικη δουλειά και να περάσουν όλα τα μνημονιακά μέτρα τα οποία μετά αυτοί θα τα έβρισκαν ψηφισμένα – και δεν θα τα πείραζαν- και μετά να αναλάβουν την κυβέρνηση εκ του ασφαλούς, χωρίς ρήξεις και χωρίς καμιά πραγματική διάθεση να εφαρμόσουν αριστερή ή έστω απλώς προοδευτική πολιτική.
Έλα όμως που η ιστορία εκδικείται και μάλλον θα συμβεί σε αυτούς εκείνο που επιθυμούσαν να πάθει η ΝΔ.

Share.

Comments are closed.