Καρατομήσεις από το Μαξίμου: Οι νέοι αρχηγοί Πυροσβεστικής και ΕΛΑΣ

0

Μετά την παραίτηση Τόσκα και την ανάληψη του χαρτοφυλακίου Προστασίας του Πολίτη από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, το Μέγαρο Μαξίμου προχώρησε σε νέες απομακρύνσεις, προσπαθώντας να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που επικρατεί μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής, δείχνοντας ότι οι ευθύνες αποδίδονται 13 ημέρες μετά την τραγωδία
Σήμερα το απόγευμα στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε η αλλαγή στην ηγεσία τόσο της Αστυνομίας όσο και της Πυροσβεστικής.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, «κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑ, νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ματθαιόπουλος Βασίλειος και νέος αρχηγός της Αστυνομίας, ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος Αριστείδης».
Κατά συνέπεια καρατομούνται ο μέχρι πρότινος αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο μέχρι πρότινος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρης Τερζούδης.
Να σημειώσουμε ότι η πρόθεση αποκεφαλισμού των δύο επικεφαλής είχε διαρρεύσει από το μεσημέρι. Επίσης θεωρούμε βέβαιο ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές αυτές δεν θα είναι οι μόνες που θα γίνουν.  
Όπως προανήγγειλε ήδη από το Σάββατο ο κ. Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια της παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου Προστασίας του Πολίτη, άμεση αναμένεται να είναι η αναδιοργάνωση της δομής Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «μέσα από αυτή την ανείπωτη τραγωδία, προκύπτει η αποφασιστική βούληση της Κυβέρνησης, να ολοκληρωθεί μία δουλειά που ήδη είχε ξεκινήσει σε αυτό το υπουργείο και να οδηγηθούμε σε έναν ριζικό επανασχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας».
Σε αυτό το πλαίσιο, οι πληροφορίες θέλουν την αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας να συνοδεύεται από την απομάκρυνση και του Γενικού Γραμματέα κ. Καπάκη

Share.

Comments are closed.