Άρθρο κόλαφος BBC: Στο Μάτι η Αστυνομία έστελνε τους οδηγούς στην πυρκαγιά

0

Ευθύνες στην αστυνομία για τους χειρισμούς της την ώρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι επιρρίπτει το BBC με ένα άρθρο-κόλαφος.
Συγκεκριμένα, στο άρθρο αναφέρονται τα μοιραία λάθη που έγιναν από την αστυνομία, η οποία, όπως γράφει το βρετανικό Mέσο, «έστελνε τους οδηγούς στην πορεία της πυρκαγιάς».
Ακόμη το άρθρο επισημαίνει πως την ώρα της τραγωδίας όχι μόνο δεν υπήρξε κάποιος επίσημος συναγερμός για τους κατοίκους στο Μάτι, αλλά οι ίδιοι έμαθαν από στόμα σε στόμα πως η φωτιά συνεχίζει προς τον οικισμό τους.
Επίσης σχολιάζεται και το γεγονός πως δεν έγινε ούτε μία παραίτηση από τους αρμοδίους παρά το μεγάλο μέγεθος της τραγωδίας, ενώ αναφορά γίνεται και στον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, ο οποίος τέσσερις ημέρες πριν από την πυρκαγιά σε τηλεοπτική του συνέντευξη επέμεινε ότι υπήρχε άριστη αντιπυρική προετοιμασία.

  • Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου BBC με τίτλο «Greek wildfires: Drivers ‘sent into path of blaze by police’» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.