«Μυστική» επίσκεψη Τσίπρα στα καμένα μετά από μια εβδομάδα που προκάλεσε οργή

0

Την πληγείσα περιοχή της τραγωδίας στο Μάτι επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά, χωρίς δημοσιογράφους και κάμερες, σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 
Πρόκειται για την πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή μία εβδομάδα μετά την έναρξη των φονικών πυρκαγιών. 
Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα δεν είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, ούτε καλύφθηκε σε απ’ ευθείας μετάδοση από την κρατική τηλεόραση.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μάτι κράτησε μόλις μια ώρα.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο Μάτι την ώρα που οι δημοσιογράφοι των τηλεοπτικών μέσων είχαν φύγει από την περιοχή και είχαν πάει στη Ραφήνα, προκειμένου να καλύψουν το ατύχημα με το πλοίο Flyingcat 4 που χτύπησε στον λιμενοβραχίονα.
Τον  Αλέξη Τσίπρα, στο Μάτι τον ακολουθούσε δική του κάμερα, της ΕΡΤ, κάτοικοι, δε, στην περιοχή δεν υπήρξαν, προφανώς για να αποφύγει ο πρωθυπουργός τις δυσάρεστες συνέπιες της οργής.

Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου:
«Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Μάτι. Η επίσκεψη διήρκεσε περίπου μία ώρα.
Ο Πρωθυπουργός, επισκέφτηκε την Αργυρή Ακτή, το Ρέμα στο Κόκκινο Λιμανάκι, αλλά και το Συντονιστικό Κέντρο της
Πυροσβεστικής και του Στρατού στο Λεωφορείο Όλυμπος.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με πολίτες, πυροσβέστες και στρατιώτες, ενώ ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον Υπαρχηγό της Πυροσβεστικής, κ. Αναστωστάκη, αλλά και τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών, που βρίσκονται στο πεδίο
».

ΝΔ: Ο Τσίπρας πήγε σαν τον κλέφτη στο Μάτι, υπάρχουν ευθύνες
Για επικοινωνιακά τεχνάσματα κατηγορεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η ΝΔ τονίζοντας πως υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για τις παραλείψεις της 23ης Ιουλίου, οι οποίες πρέπει να καταλογιστούν.
Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει πως «χρειάστηκε να περάσει μία ολόκληρη εβδομάδα από την εθνική τραγωδία για να επισκεφθεί ο κ. Τσίπρας σαν τον κλέφτη το Μάτι και μάλιστα σε απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον» προσθέτοντας ότι οι πολίτες, όμως, δεν πείθονται πια από επικοινωνιακά τεχνάσματα.

«Απαιτούν να μάθουν όλη την αλήθεια για το πώς χάθηκαν άδικα τόσες ανθρώπινες ζωές. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι για τα λάθη και τις παραλείψεις της 23ης Ιουλίου υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που πρέπει να καταλογιστούν» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΚΙΔΗΣΟ: Η κυβέρνηση συνεχίζει τις επικοινωνιακές κινήσεις
«Η κυβέρνηση συνεχίζει τις επικοινωνιακές κινήσεις, αγνοώντας την οργή που προκαλεί κάθε τέτοιος χειρισμός. Θα τους προτείναμε να ξεχάσουν για λίγο τις κάμερες και να βρουν τον τρόπο να θωρακίσουν ΑΜΕΣΑ τους πολίτες από τα αίτια που συνέβαλαν δραματικά στην τραγωδία της περασμένης Δευτέρας – το καλοκαίρι και οι κίνδυνοι του είναι ακόμα μπροστά μας. Μπορούν να το κάνουν; Μάλλον όχι».

Share.

Comments are closed.