Ο Ζάεφ «μαζεύει» τώρα τις καταγγελίες για τις προβοκάτσιες από έλληνες επιχειρηματίες

0

Ο Ζόραν Ζάεφ επιχείρησε να… μαζέψει τα όσα είπε σχετικά με τη δράση Ελλήνων επιχειρηματιών, φίλα προσκείμενους στη Ρωσία, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μόσχας.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ διευκρίνισε ότι τα όσα είπε σε συνέντευξή του στο BuzzFeed News προέρχονταν από ανεπίσημες μαρτυρίες και σημείωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να σταλούν έγγραφα στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τον σκοπιανό πρωθυπουργό, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων meta.mk, οι ισχυρισμοί αυτοί «δεν έχουν καταγραφεί κάπου, ελήφθησαν μόνο στο πλαίσιο καταθέσεων στην αστυνομία», δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι δεν υπάρχουν απτά στοιχεία και αποδείξεις για τις καταγγελίες.
«Πρόκειται για καταθέσεις ατόμων που τις έδωσαν μετά από επιθέσεις εναντίον αστυνομικών μπροστά στο Κοινοβούλιο. Σχολιάζω αυτό για να στείλω μήνυμα ότι πρέπει να οικοδομηθούν φιλίες και να μην δημιουργηθούν λόγοι εχθρότητας. Η ΠΓΔΜ έχει ήδη δείξει παράδειγμα οικοδόμησης καλών σχέσεων και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με όλες τις χώρες, και αυτό περιλαμβάνει και τη Ρωσική Ομοσπονδία» δήλωσε ο Ζάεφ.
 «Η “Μακεδονία” έχει δείξει ήδη το παράδειγμα της δημιουργίας καλών σχέσεων και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανόμενης και της Ρωσίας», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Μόσχα: Πυροδότηση αντι-ρωσικής υστερίας
Μετά την ιδιαίτερα σκληρή απάντηση της ρωσικής πρεσβείας που μιλούσε για αίσθημα ρωσοφοβίας που προκαλεί ο Ζάεφ, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών νωρίτερα έκανε λόγο για «αβάσιμες» κατηγορίες.

«Είμαστε μπερδεμένοι από τη δήλωση ότι κάποιοι επιχειρηματίες που συμπαθούν τη Ρωσία υποτίθεται ότι χρηματοδοτούν αντι-κυβερνητικές διαδηλώσεις στη χώρα του. Αυτό είναι ακόμα ένα κομμάτι αβάσιμων κατηγοριών κατά της Μόσχας. Όλα αυτά είναι προφανώς απαραίτητα για έναν στόχο, την πυροδότηση της αντι-ρωσικής υστερίας. Είναι φανερό ότι για ακόμα μία φορά δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς και τίποτα δεν θα παρουσιαστεί επίσης, αλλιώς θα είχαν ήδη εμφανιστεί» δήλωσε η επικεφαλής του γραφείου τύπου του υπουργείου εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα.

Share.

Comments are closed.