Παράθυρο ελπίδας για την επίλυση του θέματος της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών, Μητρετώδη και Κούκλατζη, άφησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε Τούρκους δημοσιογράφους ο κ. Ερντογάν επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, «με τον Αλέξη Τσίπρας συμφωνήσαμε να κάνουμε και οι δύο προσπάθεια, με καλή πρόθεση».
Ενώ συμπλήρωσε ότι η υπόθεση της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι θέμα παραβίασης συνόρων.
Ωστόσο επιχείρησε και πάλι να συσχετίσει το θέμα με την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του λέγοντας ότι «ο Τσίπρας γνωρίζει πόσο αποφασιστικά δίνουμε τη μάχη κατά των Γκιουλενιστών. Του εξήγησα για το θέμα της έκδοσης των οκτώ που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα και εκείνος έμεινε στο θέμα των δύο που παραβίασαν τα σύνορα» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.
Διαβάστε τα δημοσιεύματα:

  • του δημοσιογράφου Yorgo KIRBAKI της τούρκικης εφημερίδας Hurriyet, με τίτλο «Çipras iki Yunan askeri sorunca Erdoğan bu yanıtı verdi…» στα τούρκικα, πατώντας ΕΔΩ
  • της της τούρκικης εφημερίδας Μilliyet, με τίτλο «Son dakika: Çipras’tan görüşme sonrası flaş yorum!» στα τούρκικα, πατώντας ΕΔΩ και
  • του τούρκικου τηλεοπτικού σταθμού NTV, με τίτλο «NATO zirvesinde kritik görüşmeler» στα τούρκικα, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.