Ζόραν Ζάεφ: Η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» μπήκε στο ΝΑΤΟ

0

Την απόφαση των κρατών μελών του ΝΑΤΟ να προσκαλέσουν τα Σκόπια για να γίνει μέλος σχολίασε σήμερα, Πέμπτη (12/07/2018) ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.
Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων δεν χρησιμοποιεί ούτε τη διεθνή ονομασία, ούτε την ονομασία βάσει της οποίας η χώρα του έλαβε πρόσκληση στο ΝΑΤΟ. Ο Ζόραν Ζάεφ μιλάει για «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
«Η απόφαση των κρατών μελών του ΝΑΤΟ να προσκαλέσουν τη χώρα μας, σημαίνει ότι η “Δημοκρατία της Μακεδονίας” γίνεται μέλος της οικογένειας» έγραψε συγκεκριμένα πρωθυπουργός των Σκοπίων. 
Ανάρτησε, μάλιστα, και τις σχετικές φωτογραφίες που τον δείχνουν να στέκεται δίπλα στους ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, για την οικογενειακή φωτογραφία της Συνόδου.
«Μακεδονία» και «μακεδονική ταυτότητα» δείχνουν να θεωρούνται πλέον δεδομένα από τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, ενώ ξένοι ηγέτες και ξένα ΜΜΕ αποκαλούν «Μακεδονία» και όχι «Βόρεια Μακεδονία», όπως έχει συμφωνηθεί, τα Σκόπια, χωρίς κανείς να αντιδράσει επισήμως από την ελληνική πλευρά.

Share.

Comments are closed.