Γερμανία: Δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa χτυπά καμπανάκι για την μεγάλη άνοδο των Ακροδεξιών

0

Ποσοστό-ρεκόρ 17,5%, το υψηλότερο από την ίδρυσή της, καταγράφει η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η οποία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, αναδεικνύεται πλέον δεύτερη πολιτική δύναμη, μετά την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και πριν από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).
Στην δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύεται στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CDU/CSU) μένουν σταθερά στο 29%, ενώ οι σοσιαλδημοκράτες (SPD) συρρικνώνονται στο 17%, με απώλειες δύο μονάδων από την προηγούμενη μέτρηση. Οι Φιλελεύθεροι κερδίζουν μία μονάδα και ανεβαίνουν στο 9,5%, ενώ σταθερά παραμένουν τα ποσοστά για την Αριστερά (11%) και τους Πράσινους (12%).
Μάλιστα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε την εξέλιξη της δημοσκοπική δυναμικότητας των γερμανικών κομμάτων από τον Απρίλιο του 02017 μέχρι σήμερα, όπως αυτή καταγράφεται στον παρακάτω πίνακα.

Αναλυτικά τα ρεπορτάζ των γερμανικών εφημερίδων:

  • Die Welt του Βερολίνου  με τίτλο «AfD klettert auf 17,5 Prozent und überholt die SPD», στα γερμανικά, πατώντας ΕΔΩ και της
  • Hannoversche Allgemeine Zeitung  (HAZ) του Ανόβερο με τίτλο «AfD zieht erstmals an der SPD vorbei», στα γερμανικά, πατώντας ΕΔΩ

 

Share.

Comments are closed.