Σάλος στο Μεσολόγγι: Γνωστά αυτοδιοικητικά στελέχη σε μεγάλο κύκλωμα πλαστών ελληνοποιήσεων

0

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία για την εξάρθρωση σπείρας που εμπλέκεται σε υποθέσεις παράνομων ελληνοποιήσεων.
Σε εξέλιξη βρίσκεται εκτεταμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η έρευνα γίνεται σε Αθήνα, Μεσολόγγι, Λευκάδα, Λάρισα, Τρίκαλα και Αλεξανδρούπολη και έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής 23 άτομα: 16 Έλληνες και 7 αλλοδαποί.
Η υπόθεση σχετίζεται με πλαστά έγγραφα που χορηγούσαν σε αλλοδαπούς για να πάρουν την ελληνική υπηκοότητα.

Σύλληψη γνωστών αυτοδιοικητικών στελεχών του Μεσολογγίου
Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. πέρασαν χειροπέδες σήμερα το πρωί σε γνωστά στελέχη του Μεσολογγίου, καθώς οι συλληφθέντες φέρονται να εμπλέκονται σε μεγάλο κύκλωμα παράνομων εκδόσεων αδειών διαμονής σε αλλοδαπούς που δρούσε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας

Πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας
Πάντως είναι βέβαιο ότι η δημοσιοποίηση της ταυτότητας των συλληφθέντων αναμένεται να προκαλέσει «σεισμό» στην τοπική κοινωνία, αφού πρόκειται για πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας, με ευρεία δράση στα κοινά, τα οποία έχουν περάσει από σημαντικές θέσεις.
Για να γίνουμε όμως λίγο πιο συγκεκριμένοι, αρκεί να αναφερθεί ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες, ένας και πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Μεσολογγίου καθώς και ένα σημαντικό στέλεχος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο πρώτος συνελήφθη μαζί με δύο αλλοδαπούς, προφανώς πελάτες του κυκλώματος, ενώ ο δεύτερος μετά της συζύγου του στο Τμήμα Αδειών Διαμονής Μεσολογγίου στο γραφείο Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, λίγο μετά τις 09.20 το πρωί της Τετάρτης.
Πώς έφτασε στα ίχνη τους η ΕΛΑΣ
Τον τελευταίο μήνα είχαν φθάσει στα γραφεία της αστυνομίας πληροφορίες που έκαναν λόγο για οργάνωση που αναλάμβανε να εκδίδει παράνομες άδειες διαμονής σε αλλοδαπούς, φυσικά με το αζημίωτο. Η «ταρίφα» για παραποιημένα και πλαστά έγγραφα ανερχόταν σε 1.000 – 1.500 ευρώ.

Η αστυνομική επιχείρηση εξελίχθηκε σε Αθήνα, Μεσολόγγι, Λευκάδα, Λάρισα, Τρίκαλα και Αλεξανδρούπολη. Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 23 άτομα, 16 Έλληνες και 7 αλλοδαποί.

Πώς δούλευε το κύκλωμα 
Το κύκλωμα μετέφερε αλλοδαπούς από την Αθήνα στις «φιλικές» πόλεις και κυρίως στο Μεσολόγγι, όπου τους εμφάνιζε να εργάζονται, και με τη «συνεργασία» των συλληφθέντων στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης υπέβαλλε τα σχετικά έγγραφα, τα οποία θεωρούνταν ως γνήσια και λάμβαναν τις σχετικές άδειες χωρίς να γίνονται οι προβλεπόμενοι έλεγχοι.

Τέσσερις εκ των υπαλλήλων εργάζονταν σε υπηρεσίες της Περιφέρειας, ένας σε νοσοκομείο, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και τουλάχιστον πέντε δικηγόροι. Μεταξύ των επτά αλλοδαπών που έχουν συλληφθεί είναι και πλαστογράφοι, οι οποίοι κατήρτιζαν πλαστά διαβατήρια κι άλλα δικαιολογητικά για τους ενδιαφερομένους.

Ανακοίνωση από τον Δήμο Μεσολογγίου
Για την υπόθεση ο Δήμος Μεσολογγίου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Γίνεται γνωστό ότι οι πράξεις στις οποίες φέρεται να προέβησαν σύμφωνα με δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δύο μέλη του δημοτικού συμβουλίου, δεν έχουν σχέση με την ιδιότητά τους ως αιρετοί, ούτε με υπηρεσίες που υπάγονται στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.
Ο Δήμος αναμένει τις επίσημες ανακοινώσεις των αρμοδίων αρχών για να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις

Share.

Comments are closed.