Ξεκινά την Kyriak;h 1η Ιουλίου το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης

0

Ξεκινά την 1η Ιουλίου 2018 το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης. Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη μιας σπουδαίας γυναίκας που προσέφερε πολλά στην πόλη, της Καλλιόπης Μουστάκα, δωρήτριας του Αετοπουλείου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της.
Με προμετωπίδα του την αλληλεγγύη και το φετινό φεστιβάλ περιλαμβάνει 65 εκδηλώσεις από όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων έχουν ελεύθερη είσοδο (μόνο 8 έχουν εισιτήριο) και οι θεατές καλούνται μόνο να συνεισφέρουν εθελοντικά με τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει παραστάσεις θεάτρου, μουσικής, χορού και μεικτά θεάματα ενώ το φεστιβάλ «ανοίγουν» φέτος οι φορείς της πόλης με τις δικές τους εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν από την 1η μέχρι τις 9 Ιουλίου.
Εκτός από την ποικιλία εκδηλώσεων από καταξιωμένους καλλιτέχνες αλλά και νέους δημιουργούς που φιλοξενούν, οι Νύχτες Αλληλεγγύης στοχεύουν επίσης στη διασφάλιση των προϋποθέσεων ώστε οι παραστατικές τέχνες να είναι προσβάσιμες σε όλους και όλες.
Είναι γνωστό ότι το Φεστιβάλ Ρεματιάς αποτελεί ολοένα και πιο ισχυρό πόλο έλξης για θεατές από κάθε γωνιά της πρωτεύουσας. Χαρακτηριστικό είναι ότι πέρυσι παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι εφοδιάζοντας με χιλιάδες είδη πρώτης ανάγκης τις κοινωνικές δομές της πόλης.
Επίσης θα πρέπει να τονίσουμε ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ. Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

  • Ώρα έναρξης παραστάσεων Ιουλίου: 9.00 μ.μ.
  • Ώρα έναρξης παραστάσεων Αυγούστου – Σεπτεμβρίου: 8.30 μ.μ.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης

Share.

Comments are closed.