Δ. Καμμένος: Το Σκοπιανό πέρασε για να πάρουμε ως αντάλλαγμα το χρέος τις συντάξεις και τον ΕΝΦΙΑ

0

Σε μια σκληρή δήλωση για την κυβέρνηση προχώρησε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Δημήτρης Καμμένος υποστηρίζοντας ότι «το Σκοπιανό πέρασε για να πάρουμε ανταλλάγματα στο ζήτημα του χρέους».
Όπως είπε ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου, στο εσωτερικό του κόμματος συζητήθηκε πολύ το ζήτημα της συμφωνίας, και αποκάλυψε πως οι αντιρρήσεις κάμφθηκαν όταν τους αποκαλύφθηκε πως θα υπάρξουν οικονομικά ανταλλάγματα, δηλαδή ανταλλάγματα για το χρέος. 
«Η συμφωνία για το Σκοπιανό μπήκε στη ζυγαριά με το χρέος και τις συντάξεις», είπε χαρακτηριστικά και αποκάλυψε ότι στην ΚΟ των ΑΝΕΛ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και μια ακόμη βουλευτής που δεν κατονόμασε, έλεγαν ότι η συμφωνία με τα Σκόπια είναι μια καλή συμφωνία και πως δεν πρέπει να διακυβευτεί η πορεία της κυβέρνησης γιατί «θα πάρουμε καλή ρύθμιση για το χρέος, δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και θα μειωθεί και ο ΕΝΦΙΑ κατά 30%». 
Την ίδια ώρα, ο κ. Καμμένος επανέλαβε πως οι βουλευτές των ΑΝΕΛ είχαν αποφασίσει ομόφωνα την πρόταση μομφής κατά του Νίκου Κοτζιά, πριν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, καθώς, όπως είπε, αυτός θα ήταν ο μόνος τρόπος να μην υπογραφεί η συμφωνία και να μην πέσει η κυβέρνηση
Σημείωσε μάλιστα ότι ειπώθηκαν και αλλά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που δεν πρέπει να πει λόγο απορρήτου. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Καμμένο μετά τη συμφωνία με τα Σκόπια κινδυνεύει και η Θράκη. 
Ωστόσο, όπως μετάδωσε ο ΣΚΑΪ, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Κατσίκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως δεν συζητήθηκε ποτέ εντός του κόμματος να γίνει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Εξωτερικών.
Απαντώντας στην αναφορά του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου περί «κουτσού παίκτη», σχολίασε ότι «έχω στηρίξει την κυβέρνηση σε δύσκολες στιγμές». 
«Ήμουν εγώ εκτός ‘’γραμμής’’; Ποια γραμμή, να γίνω Συριζαίος; Εγώ ήμουν στη γραμμή των ΑΝΕΛ» σημείωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, ενώ όσον αφορά τη δήλωση του Κώστα Κατσίκη ότι δεν συζητήθηκε πρόταση μομφής κατά του Κοτζιά σχολίασε ειρωνικά ότι «ο κ. Κατσίκης ξεχνάει». 

Share.

Comments are closed.