ΚΙΔΗΣΟ: Η Ελλάδα δε θα ήταν σε αυτό το σημείο αν δεν είχαμε Τσίπρα εσωτερικού και Τσίπρα εξωτερικού

0

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Die Wel ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται με ανακοίνωσή του το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν θα ήταν στο σημείο που βρίσκεται σήμερα αν δεν είχαμε Τσίπρα εσωτερικού και Τσίπρα εξωτερικού» και συνεχίζει: «Αν η σημερινή συνέντευξη Τσίπρα σε γερμανικό Μέσο, ήταν η πολιτική του το 2015, ή μέρος των θέσεων του ως αντιπολίτευση το 2011 όταν η Ελλάδα πράγματι ήταν πρωταθλήτρια μεταρρυθμίσεων σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, και χρειαζόταν συναίνεση αντί για καιροσκοπισμό»

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ:
«Η Ελλάδα δεν θα ήταν στο σημείο που βρίσκεται σήμερα αν δεν είχαμε Τσίπρα εσωτερικού και Τσίπρα εξωτερικού
Αν η σημερινή συνέντευξη Τσίπρα σε γερμανικό Μέσο, ήταν η πολιτική του το 2015, ή μέρος των θέσεων του ως αντιπολίτευση το 2011 όταν η Ελλάδα πράγματι ήταν πρωταθλήτρια μεταρρυθμίσεων σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, και χρειαζόταν συναίνεση αντί για καιροσκοπισμό
Η Ελλάδα δεν θα έχανε το 25% του ΑΕΠ και ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας αν ο κ. Τσίπρας είχε αναλάβει σοβαρά τις ευθύνες του το 2014 και μελέταγε λίγο την πραγματικότητα, αντί να την καταγγέλλει ελαφρά τη καρδία, σπέρνοντας διχασμό και θεωρίες συνωμοσίας, από τον κ. Γεωργίου που δήθεν σήμερα στηρίζει, μέχρι τις λεκτικές ακροβασίες που έφτασαν μέχρι την εξίσωση εκλεγμένου Πρωθυπουργού με δικτάτορα της λατινικής Αμερικής.
Η Ελλάδα δεν θα χρειαζόταν τρίτο μνημόνιο  αν ο κ. Τσίπρας εννοούσε έστω τα μισά από όσα δήλωσε στην Die Welt και βλέπαμε νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη διαφάνεια, τη δικαιοσύνη, την ανισότητα, τη γραφειοκρατία και τη λογοδοσία, αντί των προσπαθειών του να ανατρέψει τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν με κόπο την περίοδο 09-11, μεταρρυθμίσεις με σημαντικά και μετρήσιμα αποτελέσματα.
Αν ο Τσίπρας εξωτερικού ήταν πραγματικό πρόσωπο, η χώρα δεν θα πλήρωνε το μεγαλύτερο τίμημα από οποιαδήποτε άλλη χώρα που μπήκε σε μνημόνια. Το αυτό ισχύει στο ακέραιο και για τον κ. Σαμαρά που του έστρωσε το δρόμο με την αντιμνημονιακή αντιευρωπαϊκή του συνωμοσιολογία – μία ‘κληρονομιά’ που αγκαλιάζει εσχάτως και ο κ. Μητσοτάκης.
Είναι ένα ακόμα κοινό στοιχείο μεταξύ της αριστεράς και δεξιάς συντήρησης: ο χαμαιλεοντισμός των ηγεσιών τους, αναλόγως την περίσταση, χωρίς αιδώ

Share.

Comments are closed.