Βάζουν κάμερες στα διόδια για να καταγράφουν τους «Δεν Πληρώνω» – Δείτε τι έλεγε ο Τσίπρας για τα διόδια το 2011 [βίντεο]

0

Τίθενται σε λειτουργία από σήμερα ειδικές ηλεκτρονικές κάμερες για τη βεβαίωση παραβάσεων σχετικά με τη μη καταβολή τέλους διοδίων σε σταθμούς στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ειδικότερα, οι ηλεκτρονικές κάμερες λειτουργούν στους εξής σταθμούς διοδίων, στην Αθηνών-Λαμίας:

  • Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Αφιδνών (χ/θ 32+355), ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  • Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Αφιδνών (χ/θ 32+355), ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.
  • Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Καπανδριτίου (χ/θ 35+240), ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  • Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Καπανδριτίου (χ/θ 35+240), ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.
  • Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Μαλακάσας (χ/θ 44+130), ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  • Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Μαλακάσας (χ/θ 44+130), ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.
  • Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Οινοφύτων (χ/θ 55+690), ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  • Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Οινοφύτων (χ/θ 55+690), ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, σε βάρος των παραβατών επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ, καθώς και αφαίρεση της άδειας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας, μαζί με τις πινακίδες του οχήματος για 20 ημέρες, σύμφωνα με τις διατάξεις των σχετικών άρθρων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δείτε τι έλεγε ο Τσίπρας το 2011 για τα διόδια
κ. Πρωθυπουργέ, θυμάστε τι λέγατε κάποτε για τα διόδια; Ανα τα έχετε ξεχάσει εμείς θα σας τα θυμίσουμε για να τα μαθαίνουν και οι νεότεροι.

Την περίοδο εκείνη, Φεβρουάριος 2011 ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποστήριζε το κίνημα «Δεν Πληρώνω» εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η ανυπακοή απέναντι στο κράτος και τις κυβερνητικές αποφάσεις θα μαζικοποιηθεί και θα επεκταθεί, πέραν των διοδίων, και σε άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής.
Ως πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τότε ο Αλέξης Τσίπρας από τα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου, συμμετέχοντας στην ημέρα δράσης του κινήματος έλεγε: «Η ανυπακοή απέναντι σε ένα κράτος, σε μία πολιτεία που δεν είναι σε θέση να τηρήσει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της, είναι πλέον ένας δρόμος, που θα γίνει μαζικός είτε το θέλουν είτε όχι αυτοί που μας κανοναρχούν το βράδυ από τα δελτία ειδήσεων και ανεξαρτήτως από το τι θα πράξουν τα κόμματα».
Απορρίπτοντας τις αιτιάσεις της τότε κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου για υποκινούμενες κινητοποιήσεις ανυπακοής, υποστήριζε ότι «τα κόμματα δεν μπορούν ούτε να ελέγξουν ούτε να υποκινήσουν την αυθόρμητη αντίδραση των πολιτών». Μάλιστα επεσήμαινε ότι «αν η κυβέρνηση δεν σταματήσει να κάνει τα στραβά μάτια στη διαπλοκή που μας κυβερνά όλα αυτά τα χρόνια, τότε πολύ σύντομα αυτός ο κόσμος, που αντιστέκεται στα διόδια, αύριο θα αντιστέκεται και σε άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής. Είναι τώρα η ώρα να υπάρξει ένα τέλος σ’ αυτήν την αισχροκέρδεια».
Όσον αφορά στα διόδια, ο κ. Τσίπρας κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι θέλει να αντιμετωπίσει «ένα κίνημα αυθόρμητο, που δεν ανήκει σε κανένα κόμμα, ως κίνημα τζαμπατζήδων» και το δυσφημίζει, προσπαθώντας να δώσει τον χαρακτήρα της ιδιοτέλειας. «Δεν είναι, όμως, ιδιοτέλεια αυτή η πράξη αντίστασης. Είναι πράξη αξιοπρέπειας και όχι ιδιοτέλειας».
Μάλιστα έλεγε ότι «αν φτάσουμε στο σημείο να κάτσουν στο σκαμνί πολίτες η αντίδραση θα είναι ακόμη μαζικότερη»…
Να που επί των ημερών σας κάποιοι έκατσαν στο σκαμνί!!!!

Δείτε το βίντεο εκείνης της εποχής

Share.

Comments are closed.