Νίκος Φίλη: Καταγγέλλει για άλλη μια φορά – Τα αντίμετρα δεν αφορούν όσους πλήττονται

0

Για άλλη μια φορά ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Νίκος Φίλης εναντιώνεται στην πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση. 
Μάλιστα ο κ. Φίλης θέλοντας να ερμηνεύσει με τη δική του λογική τα όσα είχε πει νωρίτερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ανέφερε: «Η λιτότητα θα συνεχιστεί το είπε και ο υπουργος Οικονομικών. Λιγότερη αλλά λιτότητα. Ήταν ειλικρινής ο κ. Τσακαλώτος. Η αναγκαία υπέρβαση της λιτότητας προϋποθέτει κινήσεις και εντός της χώρας μας και στην Ευρώπη που να ανατρέπουν τον πυρήνα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στις οποίες έχει καταδικαστεί η χώρα μας με τα μνημόνια».
Φυσικά δεν μα λέει ο κ. Φίλης ποιος ψήφισε αυτά τα μνημόνια και γιατί….

Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν θα πάρουν τα αντίμετρα εάν εφαρμοστούν
Αναφερόμενος στους μισθωτούς και συνταξιούχους ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι τα αντίμετρα εάν και εφόσον ισχύσουν δεν θα αφορούν αυτούς που πλήττονται.

«Η λιτότητα συνεχίζεται γιατί υπάρχει μείωση εισοδημάτων που αφορούν τους συνταξιούχους αλλά και τους έμμισθους με την μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων. Υπάρχουν βέβαια αντίμετρα αλλά δεν αφορούν τους ίδιους αφορούν άλλους. Ο φορολογούμενος που θα χάσει από τη μείωση του αφορολόγητου και ο συνταξιούχος που θα χάσει από την μείωση των συντάξεων δεν πρόκειται να πάρει τα αντίμετρα εάν και εφόσον εφαρμοστούν όπως λέει κυβέρνηση θα τα πάρουν άλλοι».

Τα υψηλά πλεονάσματα θα συρρικνώσουν κι άλλο το εισόδημα της χώρας
Επικριτικός ήταν ο πρώην υπουργός και για τα υψηλά πλεονάσματα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση για τα επόμενα χρόνια λέγοντας πως αυτά θα προκαλέσουν ύφεση και συρρίκνωση των εισοδημάτων.

«Τα πλεονάσματα είναι αφαίρεση ενός ποσού που παράγεται στη χώρα μας και θα μπορούσε να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη. Και από κει θα έχουμε συρρίκνωση και ύφεση. Επίσης δεν γίνεται να μην υπάρχουν δημόσιες επενδύσεις» .

Να μειωθεί ο Φ.Π.Α. και όχι η φορολογία στις μεγάλες επιχειρήσεις
Ο κ. Φίλης επανέλαβε την άποψη του ότι πρέπει να υπάρξει ουσιαστική μείωση του χρέους και όχι απλή παράταση ενώ τάχθηκε κατά της μείωσης της φορολογίας στις μεγάλες επιχειρήσεις και ζήτησε να υπάρξει οριζόντια μείωση στο Φ.Π.Α.

«Χωρίς ρύθμιση χρέους όχι παράταση είναι δύσκολο να υπάρξει μεγάλη ιδιωτική επένδυση στη χώρα. Μήπως η μείωση του ΦΠΑ θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα της φορολογίας αφού αφορά όλους τους φορολογούμενους. Δεν είναι δίκαιη η ανάπτυξη όταν τσακίζουμε το αφορολόγητο και μειώνουμε το φόρο στις μεγάλες επιχειρήσεις από 29% στο 26%».

Η λογική με την οποία ψηφίστηκε η μείωση συντάξεων και αφορολόγητου σήμερα δεν ισχύει
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Φίλη σχετικά με την μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου λέγοντας πως το σκεπτικό με το οποίο ψηφίστηκαν δεν ισχύει πια και το ΔΝΤ έχει διαψευστεί

«Πρέπει να γίνουν και μονομερείς ενέργειες εφόσον το επιτρέπει οικονομία μας. Πέρυσι ψηφίσαμε τα μονομερή μέτρα για τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους με ένα σκεπτικό αυτό δεν ισχύει φέτος διαψεύσθηκε το ΔΝΤ. Αργότερα Τι σημαίνει αργότερα να το δούμε πότε είναι αυτό το αργότερα».

Το υπερταμείο μετέτρεψε την Ελλάδα στην αποικία χρέους
Βαριές ήταν οι κουβέντες του πρώην υπουργού και για το υπερταμείο που έχει νομοθετήσει κυβέρνηση λέγοντας πως αυτό καθιστά την Ελλάδα αποικία χρέους και κάποια στιγμή πρέπει να ζητηθεί η κατάργηση του.

«Το υπερταμείο συνιστά αποικία χρέους. Πρέπει όταν βελτιωθούν τα οικονομικά να ζητήσουμε την κατάργηση του», ανέφερε.

Και τα ερωτήματα που τίθενται…
Όλα αυτά που υποστηρίζει ο κ. Φίλης είναι ωραία και καλά. Όμως στην πολιτική δεν αρκούν οι όμορφες και στρόγγυλες κουβέντες. Το να ψηφίζουμε τη σφαγή κάποιων και μετά να ερχόμαστε και να προσπαθούμε με κάθε τρόπο να βγάλουμε την ουρά μας απέξω, για σώσουμε το τομάρι μας (πολιτικά), δεν είναι αριστερή τακτική, αλλά καραμπινάτη δεξιά λογική! Το συμμερίζεται αυτό ο κ Φίλης;
Αν ο κ. Φίλης διαφωνεί και επιθυμεί να διασώσει την πολιτική του αξιοπρέπεια τότε ας παραιτηθεί, για να γίνει και πιστευτός! Τον απασχολεί καθόλου αυτό τον κ. Φίλη;

Share.

Comments are closed.