Έφυγε από τη ζωή, ξαφνικά, ο πρόεδρος υπαλλήλων ΥΠΕΣ, Νίκος Αλεξόπουλος

0

Ξαφνικά έφυγε από τη ζωή ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Νίκος Αλεξόπουλος. Η θλιβερή αυτή είδηση έγινε γνωστή σε όλους μας το μεσημέρι του Σαββάτου.
Ο Νίκος Αλεξόπουλος ήταν ένας φίλος και ένας  ολοκληρωμένος, με όλη τη σημασία της λέξης, άνθρωπος. Ήταν ένας  άνθρωπος ο οποίος είχε κάνει τα οράματα και τα ιδανικά του τρόπο ζωής .Επίσης ο Νίκος ήταν: ειλικρινής συνάδελφος, ανιδιοτελής φίλος, μέλος της παρέας μας, ουσιαστικός σύντροφος κι ένας γνήσιος αγωνιστής.
Υπήρξε ένας άνθρωπος με καθημερινή και πολύπλευρη δραστηριότητα: ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Υπουργείου Εσωτερικών, ως Γενικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ, ως μέλος της γραμματείας της παράταξης, ως ενεργός πολίτης στο Δήμο Γαλατσίου, ως στέλεχος του Ομίλου Ακτίδα, ως μέλος του πολιτικού συμβουλίου της ΕΔΕΜ και ως στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής.
Για όλους εμάς που γνωρίζαμε το Νίκος, δεν «έφυγε» και δεν πρόκειται να «φύγει» ποτέ. Θα είναι πάντα στη σκέψη μας ως παρακαταθήκη των οραμάτων και των ιδανικών του που τόσο πολύ πίστευε σε αυτά.

Συλλυπητήρια από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση
Τη βαθύτατη θλίψη του εκφράζει ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης για την αδόκητη απώλεια του Νίκου Αλεξόπουλου, Προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος γνώρισε τον Νίκο Αλεξόπουλο όταν είχε διατελέσει Υπουργός Εσωτερικών το 2015, δήλωσε: «Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος και ακέραιος λειτουργός της δημόσιας διοίκησης, αγωνιζόμενος εποικοδομητικά για το συμφέρον των συναδέλφων του με αξιοπρέπεια και κύρος. Έφυγε νεότατος και μάχιμος και η απώλειά του αποτελεί πλήγμα για την κοινότητα των Υπουργείων και για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στη συγγενική και τη συναδελφική του οικογένεια».

Τα συλλυπητήρια του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη
Με ανακοίνωσή του ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά του για την πρόωρη και αιφνίδια απώλεια του Νίκου Αλεξόπουλου, στην οικογένεια και τους οικείους του, στην Ομοσπονδία και τους εργαζόμενους του υπουργείου, τονίζοντας ότι ο Νίκος Αλεξόπουλος υπηρέτησε με συνέπεια το συνδικαλιστικό κίνημα επί πολλά χρόνια και από πολλές θέσεις, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων του και τον σεβασμό του συνόλου του πολιτικού προσωπικού.

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΓΓ του ΥΠΕΣ Κώστα Πουλάκη:
«Τα θερμά μου συλλυπητήρια για την πρόωρη και αιφνίδια απώλεια του Προέδρου της Ομοσπονδίας των εργαζομένων του ΥΠΕΣ και του ΥΠΔΑ εκφράζω προς την οικογένεια του, τα παιδιά του, τους οικείους του, αλλά και προς όλους τους συναδέλφους του.
Ο Νίκος Αλεξόπουλος με τους αγώνες του για την λύση των προβλημάτων των εργαζομένων αλλά και με την επιστημονικά του γνώση στην υπηρεσιακή του διαδρομή είχε κερδίσει την καταξίωση και την εμπιστοσύνη όχι μόνο των συναδέλφων του αλλά και της πολιτικής ηγεσίας

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα Δευτέρα 11 Ιουνίου στις 13 μμ στο Β Νεκροταφείο στην εκκλησία του Αγίου Αντώνιου -Λεωφ. Ηρακλείου 108 Ριζούπολη

Φίλε Νίκο… καλό ταξίδι !

Share.

Comments are closed.