Θανάσης Κατερινόπουλος: Ήσυχη εξουσία… ανήσυχοι πολίτες

0

Τον τελευταίο καιρό ζούμε ένα ντελίριο ανομίας, εξαιτίας συμπεριφορών κοινωνικών ομάδων – θέλω να πιστεύω – μειοψηφίας του Ελληνικού Λαού.
Οι επιθέσεις σε δημόσια κτίρια, οι επιθέσεις σε καταστήματα που συνοδεύονται από φθορές, αρπαγές εμπορευμάτων κλπ., είναι καθημερινό φαινόμενο.
Βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες τις αντιδράσεις των ρομά για την δολοφονία της μικρής Γιαννούλας στην Άμφισσα, που συνοδεύτηκε με κλείσιμο δρόμων και εμπρησμούς ελαστικών. Είδαμε τις εξεγέρσεις και τα επεισόδια στην Αλεξάνδρεια και στη Μόρια Λέσβου, που συνοδεύτηκαν από τραυματισμούς. Βλέπουμε εγκλήματα – που κάποιοι τα βαφτίζουν μικροεγκλήμματα – κλοπών, διαρρήξεων και ληστειών, όχι μόνο στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της Χώρας. Δεν ξεχνάμε τις δολοφονικές επιθέσεις αντιεξουσιαστών εναντίον Αστυνομικών σε κλούβα των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη. Και βέβαια δεν αναφέρομαι στα επεισόδια, στις επιθέσεις και στους εμπρησμούς που παρακολουθούμε κάθε Σαββατοκύριακο στην Εξάρχεια και στη γύρω περιοχή.
Όλα αυτά τα γεγονότα οι πολίτες τα παρακολουθούν και αισθάνονται κάθε μέρα πολύ πιο έντονα το φόβο που προκαλούν τα εγκλήματα. Αυτός ο φόβος για κάποιους είναι χειρότερος και από το ίδιο το έγκλημα.
Από την άλλη πλευρά, έχουμε την πολιτεία, την Κυβέρνηση που είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίζει την κοινωνική γαλήνη και ηρεμία δια των δηλώσεων των διαφόρων θεσμικών εκπροσώπων της, να προσπαθεί να ωραιοποιήσει μια κατάσταση. Όλα για αυτούς βαίνουν καλώς. Ισχυρίζονται πως παλιά γίνονταν χειρότερα πράγματα. Λένε ότι έχουν σχέδια και για την Ασφάλεια του Πολίτη για την πάταξη της εγκληματικότητας και για την ενσωμάτωση των διαφόρων ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που ρέπουν στην εγκληματικότητα. Για σχέδια μιλάνε, αλλά αποτελέσματα δεν βλέπει εν τέλει ο Πολίτης.
Η Κυβέρνηση ή κάποιοι εξωθεσμικοί εκβιάζουν καταστάσεις  και σπέρνουν το φόβο στους πολίτες. Όμως γιατί δεν εφαρμόζεται έστω και στο ελάχιστο ο Νόμος;
Αν θέλουν το καλό μας οι κυβερνώντες, ας σταματήσουν κάποιοι ιθύνοντες τις άστοχες ή στοχευμένες δηλώσεις τους, που αφενός είναι και προκλητικές, αφετέρου υποτιμούν την νοημοσύνη μας.
Ως εδώ .

Πηγή: www.aftoforo.gr

Προηγούμενα άρθρα

  1. ‎Θανάσης Κατερινόπουλος: Άστεγοι και μετανάστες στην Ελλάδα της κρίσης
  2. Θανάσης Κατερινόπουλος: Συνδικαλιστές… εκ του αφαλούς
  3. Θανάσης Κατερινόπουλος: Εκτιμήσεις… και εκτιμήσεις… υπουργού
  4. Θανάσης Κατερινόπουλος: Η ζωή όλη ..μια σφαίρα
Share.

Comments are closed.