New York Times: Νεκροταφείο ονείρων» η Ελλάδα – Oι Έλληνες που φεύγουν, δεν σχεδιάζουν επιστροφή

0

Έπειτα από μια δεκαετία «οικονομικού πόνου» η Ελλάδα τελικά μοιάζει να βρίσκει το δρόμο της, ωστόσο οι Έλληνες που εγκατέλειψαν τη χώρα δεν σκοπεύουν να γυρίσουν πίσω, σημειώνει εκτενές δημοσίευμα των New York Times που αναφέρεται σε όσους μετανάστευσαν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. 
«Σχεδόν μισό εκατομμύριο Έλληνες έχουν γίνει οικονομικοί μετανάστες από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση» γράφει η αμερικανική εφημερίδα και επισημαίνει: «Και ακόμη φεύγουν»
Στο εκτενές αυτό δημοσίευμα, η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στους Έλληνες οι οποίοι μετανάστευσαν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ιδιαίτερα στη Γερμανία, και δεν κάνουν σχέδια να επιστρέψουν.
Τώρα που η χώρα ετοιμάζεται να βγει από την οκταετή εξάρτησή της και από τα προγράμματα διάσωσης και που ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας «διακηρύσσει» την ανάκαμψη, οι περισσότεροι Έλληνες που δραπέτευσαν από την κατακερματισμένη οικονομία τη χώρας, κάτι τέτοιο, δηλαδή η επιστροφή μοιάζει με άπιαστο όνειρο επισημαίνει το δημοσίευμα.

  • Διαβάστε το πλήρες άρθρο της δημοσιογράφου Liz Alderman της αμερικανικής εφημερίδας New York Timesμε τίτλο «Greece May Be Turning a Corner. Greeks Who Fled Are Staying Put» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.