Άγκυρα: Απειλεί ότι θα βρει τους «οκτώ» και θα τους φέρει στην Τουρκία

0

Την έντονη αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η είδηση ότι πλέον έχουν αφεθεί ελεύθεροι και οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ να απειλεί ότι θα βρουν, «θα τους πακετάρουμε και θα τους φέρουμε στην Τουρκία».
Συγκεκριμένα, ο Μπ. Μποζντάγ ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου πως «ό,τι και να κάνουν είναι καθήκον μας να βρούμε εκείνους τους πραξικοπηματίες στρατιώτες της οργάνωσης του Γκιουλέν, να τους πακετάρουμε και να τους φέρουμε στην Τουρκία. Όπου και να πάνε».
Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην Ελλάδα, ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ακόμα ότι τις πρώτες μέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει ότι η Ελλάδα είναι θετική όσον αφορά στην έκδοση των «οκτώ» στην Τουρκία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία υπήρξε περισσότερο αισιόδοξη από ό,τι έπρεπε, καθώς ο Τσίπρας δεν κράτησε το λόγο του.
Ο κ. Μποζντάγ σημείωσε ακόμα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει υποφέρει πολλά από πραξικοπήματα και ως μία χώρα που έχει πληρώσει μεγάλο τίμημα θα έπρεπε να επιστρέψει του τρομοκράτες πραξικοπηματίες στην Τουρκία.
Αντιθέτως, το ελληνικό κράτος τους παρείχε στήριξη, συνέχισε ο Μπεκίρ Μποζτάγ, τονίζοντας ότι αυτό ως Τουρκία δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε και κατηγορώντας την Ελλάδα ότι υποστηρίζει τους τρομοκράτες της οργάνωσης FETO (του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλ, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την απόπειρα πραξικοπήματος).

Share.

Comments are closed.